r
Nosalty Logó

Gesztenyés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gesztenyés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 409 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, és homogénre keverjük.
  2. A tojásokat jó habosra verjük a cukorral. (A legjobb, ha robotgéppel tesszük.)
  3. Hozzákeverjük az olvadt vajas csokit.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Kisebb tepsit vagy tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk.
  6. Kézzel rátördeljük-morzsoljuk a gesztenyemasszát. Villával kicsit elegyengetjük, belenyomkodjuk a tésztába, hogy ne álljanak ki darabok.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl (ez az egészben a legnehezebb), és kis kockákra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12002
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Ebből nem lesz nagy adag, viszont rettentően kondis. Három lényeges dolog van, az egyik, hogy a tojás a cukorral jó könnyű habosra legyen verve; a másik, hogy semmiképp ne süssük túl, mert akkor száraz és morzsalékos lesz, pedig ez úgy jó, ha belül kicsit szottyos marad; a harmadik, hogy a gesztenye ne egyben legyen a tetején, mert lefojtja a tésztát, és ne emelkedjenek ki nagyon gesztenyedarabok, mert ezek akkor túl megsülnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyem a szívét ennek az édes aranyos sütinek, ez olyan, de olyan pocsék, hogy akárhonnan fotózom, mindig siralmas az eredmény, pedig úgy igyekszik szegénykém. Egészen rituálé vált belőle (megjegyzem, nagy örömömre), hogy sütöm-fotózom-elégedetlenkedem-boldogan megeszem. És ez így megy egy ideje körbe-körbe, mert annyira istenien finom, viszont sose szép. De lassan megbarátkozom vele így, végülis nem a külcsín a legfontosabb. És a kinézete valahogy senkit sem érdekel, aki már evett belőle. Sőt, már újabb rajongókat is szereztem általa a brownie-imádók közé, mert akivel ezt eddig pironkodva-szabadkozva megkóstoltattam, az mind ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy ő is elkészítse vagy ezt vagy valamelyik testvérkéjét a brownie-k nagy családjából. Kóstoljátok meg Ti is!

Hozzászólások

Flóra

Szerintem szép lett! Nagyon finom is lehetett, valamikor elkészítem! :)

Fahéj

:) Köszi! Nagyon-nagyon finom, mert a gesztenye rumaromája miatt kicsit sportszeletes íz?, aki szereti a sportszeletet, ezt is fogja. Én igen. :)

Törölt felhasználó

Sportszelet??? Akkor muszáj elmentenem! Megint jót mosolyogtam a sztorin, magával is ragadott a lendület, de nem tartott tovább a történet, így újra elolvastam az elejér?l. :-))) A fotóról nekem inkább az jutott eszembe, h. biztos közelharcot kellett vívnod a családdal, h. legalább ezt az 1 szeletet hagyják meg fotózásra, és ezért árválkodik szegény a tányér közepén. Jó dús a teteje, kínálja magát nagyon. Puszi: Gabi

Fahéj

A teteje? Amolyan rusztikus... :DDD Köszi, amiket írtál! Jó, hogy elolvastad a sztorit elölr?l, ezek szerint ráéreztél, hogy ez a végtelen történet. Na az a helyzet, hogy engem ez a brownie függ?vé tett, a tartalom már mennyei, a külalakon még dolgozom. :)) Puszi: Éva

bokine

Drága Éva! Nagyon jót mosolyogtam a storydon :) Magamra ismertem. Én is kétszer olvastam el, mert annyira tetszett!!! Szerintem semmi gond nincs vele, én ugyan is most azonnal megenném, ha itt lenne. A brownie és gesztenye izgatja a fantáziám, így hamarosan elkészítem. A kép "fahéjasan" finom, a süti isteni lehet, gratulálok. Puszi Erika

Fahéj

Köszi Erika! Most hogy így mondjátok, lehet, hogy nem is annyira ronda? Vagy csak kezdem megszokni a fizimiskáját? :)) Puszi: Éva

Bató Edit

Évikém, ha legközelebb is ilyen "csúnyát" sütsz, nyugodtan küldd el nekem... A jöv? hét végén (de soká lesz!) megsütöm én is és beszámolok. Egyébként a bounty brownie-dat is nagyon szeretjük. Pussz. Edit

Fahéj

Jaj, de jó! Ezt a browniet én még a bountysnál is jobban szeretem. Remélem, ízleni fog Nektek is! Puszi: Éva

Flóra

Kedves Fahéj! Elkészítettem, nagyon finom lett, csak egy kisebb probléma akadt (ami amúgy csak nekem t?nt fel, a család többi tagjának nem). Szóval, a gesztenye nekem kicsit kemény lett addigra, mikor már jó lett a tészta belseje, ennek ilyennek kell lennie? Szép estét: Flóra

Fahéj

Kedves Flóra! Egy picit a tetején a gesztenye megpirul, már ami kiemelkedik a tésztából. A képen is látszik, hogy a teteje nem egészen gesztenye szín?. De nekem pont ez (is) tetszik benne, hogy a krémes állagú tésztában néha lehet egy kis sült gesztenyét rágcsálni. Másnapra valahogy az is megpuhul. Egyébként a tésztája meg a "szottyosabb" fajta browniek közül való, elég krémes marad a belseje, így jó lesz a gesztenye is, ha meg kicsit túlsütjük, szárazabb ugyan a belseje, viszont akkor szárazabb lesz a gesztenye is. Én is próbáltam többször többféle állagúra sütni, de nekünk az els? megoldás vált be. Neked is szép estét: Fahéj

Flóra

Kedves Fahéj! A többiek mondták is, hogy szerintük tök jó, hogy így kicsit megpirult, csak én azt hittem, túlsütöttem. A másnapot pedig nem érte meg:)) Üdv: Flóra

hanna2014

elkészítettem, finom lett :) nekem csak 100g étcsokim volt otthon, de így is jó lett, a gesztenyemassza darabkákat jól belenyomkodtam a még nyers tésztába, nem is égtek meg, szép világosbarna árnyalatot adtak a sütinek.

Fahéj

Jaj de jó, hogy eszembe juttattad. :) Úgy is itt a gesztenye szezon, azt hiszem, én is nekiállok hamarosan. Mert én is nagyon szeretem... :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek