r
Nosalty Logó

Szódás kenyér ahogy Tésztásfül készíti

NS
Szódás kenyér ahogy Tésztásfül készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

486
Kalória
14.6g
Fehérje
97.8g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
108.8g
Víz
6.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4090.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só).
  2. A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).
  3. Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjükösszekeverni a többi anyagokkal. Hozzáadjuka joghurtot, a vizet,és összekeverjüklazán kézzel a száraz anyagokkal. Nem kell úgy, mint a kelt tésztát,a kenyeret.Elég akár fakanállal összekeverni, a szódabikarbóna dolgozni kezd benne. A lisztezett deszkára tesszük,és cipót formázunk belőle. A tetejét bevagdossuk. Így könnyeben tudnak sütés közben a gázok szabadulni! Meghintjükliszttel kicsit a tetejét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,és betesszüka már előre bemelegített kenyeret a sütőbe. Amikor szép barna lesz és kopogós a teteje, ropogós a héja,45-50 perc múlva kivesszük. Deszkára téve megvárhatjuk, amíg kihűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Az élesztőre érzékenyek fogyaszthatják! Finom ropogós a héja. A családom minden tagja szereti. Reggel korán megsütöm. 3 nap múlva is friss.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...