r
Nosalty Logó

Szlovén krumplipüré babbal, azaz Matevž

Júlia
Szlovén krumplipüré babbal, azaz Matevž
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

555
Kalória
26.8g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
99.8g
Víz
49.3g
Koleszterin
15.2g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    265.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    399.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1507 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 2224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A száraz babot előző este, vagy legalább 5 órára beáztatjuk bőséges vízben.
  2. Ezután leszűrjük és felöntjük friss vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet és felforrajuk.
  3. Magas lángon 10 percig forraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt, letakarjuk és további 45 percig főzzük, vagy amíg a babok meg nem puhulnak. Leszűrjük.
  4. Ez idő alatt, egy másik edényben a krumplikat is puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük és visszarakjuk az edénybe.
  5. Hozzáadjuk a megfőtt babot, vajat, tejfölt, aprított fokhagymát és jól összetörjük.
  6. A bacont apróra szeleteljük és ropogósra sütjük. Ezt bele is lehet keverni, de a tetejére is lehet szórni.
  7. Melegen tálaljuk köretként, vagy magában.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Ismét vándoroltunk a világ konyháiban, ezúttal egy szlovén ételt kóstoltunk meg. Általában köretként fogyasztják sültkolbászok, vagy egyéb sült húsok mellé egy kis savanyú káposzta kíséretében. Egymagában is megállja a helyét, elég laktató.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...