Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos édesburgonya püré

Narancsos édesburgonya püré
Narancsos édesburgonya püré
80 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesburgonya régi szerelmem, ezt a köretet általában akkor vetem be, ha valami különlegeset szeretnék.


hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Sültekhez, halakhoz remek köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát sütőben héjastól megsütjük (nagyjából 1 órát vesz igénybe; amikor már úgy gondoljuk, hogy jó, egy éles kést szúrunk bele, és ha már teljesen puha, akkor van kész).
  2. Mikor langyos a burgonya, meghámozzuk (a héja ilyenkor már könnyedén, puszta kézzel is lehúzható).
  3. Vajat olvasztunk fel a serpenyőben, beleszórjuk a reszelt gyömbért, majd beletesszük az édeburgonyát, és egy villával összetörjük.
  4. Narancslevelt adunk hozzá, és egy kis citromlevet is. A lényeg, hogy a narancslé, és a gyömbér íze domináljon, a citromlé csak a harmónia kiegyensúlyozásához kell.
  5. Kicsit sózzuk, és már kész is.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 968
elküldve: 6
receptkönyvben: 207
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sáfránysárkány

Mióta szakács: 2009.07.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citrusos édesburgonya püré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Thu, 2013-02-28 18:03

Tetszik ez a finomság. Épp van itthon édesburgonya. Milyen husika csücsül a tetején?

255
édesburgonya 1 db
narancslé 1 narancsból nyert
citromlé 1 ek
vaj 1 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet