r
Nosalty Logó

Szív alakú Raffaello torta

Salamon Csilla
Szív alakú Raffaello torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

1082
Kalória
20.5g
Fehérje
98.8g
Szénhidrát
67g
Zsír
144.4g
Víz
517.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
61.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 4322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    440 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1983 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1909 micro
Összesen 4322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

Piskótához:

  1. Tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan keverés mellett a tojások sárgáját.
  3. Sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, lassan összeforgatjuk.
  4. Vajjal kikent, liszttel meghintett, szív alakú tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Miután megsült és kihűlt, kivesszük a kapcsos formából, és kettévágjuk.

Krémhez:

  1. Kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük, és félretesszük.
  2. Maradék 2 dl tejet, 2 db tojássárgáját, cukrot és a pudingporokat csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket, és folyamatos keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük.
  4. Tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.
  5. Ezzel a krémmel betöltjük a tortát, és kívülről is bevonjuk.

Díszítéshez:

  1. Gyümölcskocsonyaport a csomagoláson lévő utasítás szerint felfőzzük, egy kisebb tepsibe öntjük.
  2. Miután megszilárdult, szív alakú kiszúróval kiszurkáljuk, és körbetesszük a tortát vele.
  3. Közepébe teszünk egy nagyobb szívet, és körbetehetjük ostyavirágokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anyukámnak készítettem anyák napja alkalmából:)

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek