r
Nosalty Logó

Angyaltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Angyaltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 246 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukor felével.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ekkor tesszük bele a sütőport, a citromlevet, a cukor másik felét, és tovább keverjük magas fokozaton. Keverjük hozzá 3-4 porcióban a lisztes cukrot óvatosan.
  3. Tegyük vajazatlan tortaformába, és előmelegített sütőben,elektromos sütőben alulról a második rácson, süssük 35 percig. A sütőajtót semmiképpen ne nyissuk ki. Tűpróba!
  4. Vegyük ki, majd fejjel lefelé tegyük hűtőrácsra a tortaformában kihűlni. Ha kihűlt, műtsük ki a tortaformából.
  5. Verjük fel a tejszínt a cukorral. Vonjuk be vele a tortát.
  6. A kókuszreszeléket keverjük el alaposan a málnaszörppel, és hintsük a torta tetejére. Ehhez példáulfelhasználhatjuk a kókuszvízből visszamaradt reszeléket is.
  7. Friss málnával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 42570
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Mindenképpen málnával. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismét egy tojásfehérje-mentő süti. Az angyaltorta vagy angel food cake sokáig közellenségnek számított a konyhámban. Egyszerűen azért, mert nem sikerült. Hónapokat töltöttem azzal, hogy elszerencsétlenkedtem a karácsony körül felhalmozódott tojásfehérje felhasználásával, de nem született meg a várt eredmény. Egyébként egy jellegzetesen amerikai sütiről van szó, bonyolultsága épp abban rejlik, hogy alig kell hozzá hozzávaló. Sokadik próbálkozás után feladtam, és eltettem pihenni az ötletet, hogy én ezt valaha megcsinálom. Aztán ma előkerült. Rám maradt megint egy adag tojásfehérje, gondoltam, megint szembenézek a mumusommal. Elővettem az angyaltorta-naplót, végigböngésztem, mint egy bűntény aktáját, majd a következőkre jutottam: Az eredeti torta borkősavat tartalmaz, amitől viszont veszett savanyú lesz, és nekem egyáltalán nem ízlik. Ha citromlével helyettesítem, akkor is. Arra ugyan nem jöttem rá, hogy a neten elvétve fellelhető magyar nyelvű próbálkozások hogyan is sikerültek, de már nem is nagyon érdekelt. Az angyaltorta lényege a tésztája, ami egy elképesztően könnyű, légies dolog, ezt reprodukálni kell. Ennyi. Ìgy vettem ki a borkősavat, kapott helyette sütőport és citromlevet, bizonyos mozzanatokat kicsit máskorra időzítettem, és lám, sikerült. A borkősavról annyit kell tudni, hogy megnöveli a tojásfehérje hőálló képességét, ezért válik jól süthetővé. Ugyanezt a hatást citromlével is el lehet érni vagy ecettel, az a lényeg, hogy sav legyen. Bár a borkősavtól még lágyabb, szivacsosabb tésztát kapunk, plusz ennek tetejébe hófehér marad a belseje (innen a név), én mégis maradtam ennél a verziónál. Ìzre sokkal megnyerőbb. De lehet kísérletezni, mindenki döntse el maga. A borkő egyébként egy szuper dolog, mint a borkészítés mellékterméke. Talán kevesen tudják, hogy a legjobb sütőport borkőből állítják elő, ellentétben a sima sütőporokkal, ez nincs tele foszfáttal, és nem szívódik fel a szervezetben sem, hanem simán kiürül. Hatásmechanizmusát tekintve viszont épp úgy, és olyan jól működik, mint a szokásos sütűporok. A neten is megtalálható, weinstein backpulver néven rá lehet keresni, úgy láttam, már otthon is elérhető. Hát így sikerült az én angyaltortám, és bár nem vagyok a habos sütik híve, de ez még nekem is ízlett. A legjobb az egészben, hogy amikor az ember beleharap a tésztájába, kicsit olyan habcsókos érzése támad. Ugyanis annak ellenére, hogy egy finom, könnyű tésztáról van szó, egy-egy harapás után felsejlik egy kis habcsókos ragacsosság benne.  Imádom. Szeretettel mindenkinek!  

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

Hát Esztikém, ehhez csak gratulálni lehet! Meg ahogy fülig Jimmy mondaná, "le a kalappal, mert különben lerepül!" :) Gyönyör?. Nem tudom, mikor lesz bátorságom kipróbálni! Ügyi vagy! Pusz: Mrs Smith

P.

Figyu, szerintem, lehet, hogy Neked els?re sikerül! :-p

Törölt felhasználó

Na ja, ha már el?ttem nemcsak kitapostad, hanem ki is kövezted az utat...:D

Törölt felhasználó

Hát ez tényleg angyali! O:-)

Samy

Megcsináltam! És sikerült! :) Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! ;) Hmm, isteni, illetve ha már angyaltorta, akkor MENNYEI. ;) Mindenkinek ízlett, nagggyon finom volt. Köszi :) pussz

P.

Jaj, de örülök!!! Annak is, hogy ízlett, de annak még inkább, hogy sikerült! :-9 Köszi, hogy megírtad! Puszi!

Törölt felhasználó

Asztaaaaa!!! AZ a híres, nevezetes angel food cake? Tudtam, tudtam, tudtam, hogy úgyis megcsinálod! :-)))) Na, ezek után nekem is ki kell próbálnom. :-)

superkata00

Kicsit megkésve, de hétvégén megcsináltam a tortát és tényleg nagyon finom lett. Olyan igazi különleges. S?t már 2 napja h?t?ben áll és napról napra finomabb. De ma el fog fogyni :D Várom a következ? süti receptet Eszter! :)))

P.

Kata, megint csak nagyon szépen köszönöm! :-) Egészségetekre!

Petruska

Kicsit félve álltam neki, de mivel a karácsonyi sütésb?l maradt ki 10 fehérjém, nem akartam megint habcsókokat gyártani. Lesz, ami lesz, megpróbáltam! És sikerült! Tényleg nagyon finom. Én nem tejszín-haboztam be, hanem lekvárokkal töltöttem meg. Elvágtam három lapba és az egyik harmadát meggyessel, a másikat csipkelekvárral a harmadik részt rebarbara lekvárral kentem meg. Mindegyik rész nagyon finom volt. Az íze hasonlított a kardinális szeletre. Köszönöm a receptet, habcsók helyett angyaltortázni fogok ezentúl!

mumesz

elkészítettem ezt a tortát karácsonykor az adventi punccsal egyetemben...hát....én nagy sütifaló vagyok,ettem már sok ország sok cukrászdájában..de EZ!!! életem legfinomabb sütije!!!életemben nem ettem ilyen finomat!!nagyon ajánlom mindenkinek..megéri!!a tésztája olyan különleges és olyan finom..egyszer?en mennyei,tényleg!!nagyon szépen köszönöm a receptet,nekem innent?l ez lesz a születésnapi tortám is!!ügyes vagy,még egyszer köszönöm!!!puszi

P.

Nagyon örülök, hogy így ízlett! :-)

Ági78

Kedves Eszter! Ez a sütemény gyönyör?. Mindenképp "le kell gyártanom" hozzá a kell? mennyiség? tojásfehérjét!:) Megkérdezhetem, hogy milyen magas lett a süti? Sajnos a kerek tortaformám tönkre ment, de gondoltam kipróbálnám egy kerek jénaiban, ami sajnos nem túl magas.:) Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv: Ági

P.

Szia Ági! 5-6 centivel biztosan számolni kell. Sok sikert! Remélem, ízleni fog! :-)

Ági78

Szia Eszter! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod! De jó :) akkor épp jó a jénaim! Most már biztos, hogy megsütöm tizennegyedikére, így lesz szép szülinapi tortám:D Biztos, hogy ízleni fog! Ami ilyen szép, az csak finom lehet! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

HA strucc tojásból csinálom akkor mennyi kell ??A választ el?re is szépen köszönöm.

P.

Egy normál méret? tyúktojás fehérjesúlya átlagosan 40 gramm. Ennek megfelel?en kell számolni a recepthez valót.

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Már régóta kíváncsi vagyok erre a tortára, MA eljött az id?, és megsütöttem. Nagyon finom lett, bár nem volt mindenem meg hozzá, "véletlenül" kaptam anyukámtól megmaradt tojásfehérjéket. A tésztája el?ször "megijesztett": szinte kifolyott a tortaformából, és mivel a süt?mben a legfels? szintre kell tennem, mert sajnos alulról túl er?sen süt, épphogy nem ért a teteje a süt?m falához... :-) (Lehet, hogy egy kicsit kisebb formába tettem?) De a lényeg a lényeg: végül szépen átsült, kb. 10 perccel több id? alatt, a végén pedig - ha nem is lett gyönyör?- az íze mindenért kárpótolt! Tejszínhab és málna hiányában pedig a szeleteket nyakon öntöttem málnajoghurttal - de magában is finom volt az enyhén ropogós kérgével... Még egy apróság: a 4,5 éves kisfiamnak mondtam, hogy sütök angyaltortát, ? ezt válaszolta: "Jó anya, te süssél tortát, én meg leszek az angyalka!"

P.

De aranyooos...! :-)))) Köszönöm a részletes és kedves visszajelzést. Örülök, hogy sikerült. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Eszter, gratulálok a recepthez és a kitartásodhoz is, mivel enélkül biztosan nem kóstolhattam volna meg ezt a MENNYEI finomságot:D Sajnos én eddig sosem tettem el megmaradt fehérjét, mert Bogi kutya boldogan belefetyelte. No, de nemrégiben dupla adag töltött kalácsot sütöttem, ami biza 10 tojássárgát kívánt. Ekkor botlottam bele a receptedbe, eleinte némi fenntartással, mert én egyszer?en nem bírom a tejszínes dolgokat. Gondoltam, üsse kavics,a párom úgyis bármit megeszik, és még ízlik is neki. Szegény pára mindössze egyszer evett bel?le, mert bizony a többire én jártam, rá. El?ször csak meg akartam kóstolni, mégis milyen lehet, bár a habcsókos megjegyzés kissé megijesztett. A habcsókot már gyerekkoromban is utáltam :( , de úgy gondoltam, hogy a saját falatkámról lekaparom a tejszínt, 'oszt lesz ami lesz' ! Majdnem sokkot kaptam a gyönyör?ségt?l, bántam is én a tejszínt!!!! Azóta mesélem boldog-boldogtalannak, meg aki még meghallgat, hogy ez milyen csoda sütemény. Most úgy döntöttem, elkápráztatom a barátaimat, rokonaimat. 21-én lesz egy nagy kerti buli, aminek ez lesz a f? attrakciója.Szeretnék nagyobbat sütni, de nem merek az arányokon változtatni.Remélem azzal a kis falatkával is tudom népszer?síteni, ami arra a kb 20 emberre jut. :)

P.

Ez bearanyozta a reggelemet! :-))) Igazán örülök, hogy barátságot kötöttetek. Ami az összejövetelt illeti: ne változtass az arányokon. Süss kett?t, ha úgy érzed hasonló fogadtatásra lelne a vendégeidnél. Biztosan el fog fogyni. ;-) Hiszen emlékszem jól, amikor én is el?ször haraptam bele az els? szeletbe. Épp abba, ami itt le van fényképezve. Hát, utána nem volt megállás. :-)

imol68

Kedves Eszter! Elkészítettem ezt a csodatortát, méghozzá a saját születésnapomra. Nem volt aki süssön nekem, hát megleptem vele magam. A sztoridat olvasván kicsit féltem is nekiállni, de gy?zött a kíváncsiságom. Megsütöttem és már tésztája tökéletes lett. Annyit változtattam rajta, hogy én a málnát a már tejszínnel bevont torta tetejére tettem. Jó sokat! Ez után szórtam rá és körbe az oldalát a színezett kókuszreszelékkel. Feltettem facebook oldalamra egy kicsit dicsekedni szerettem volna vele. Aki látta mind megkérdezték honnan ez a szépséges torta..Otthon mondanom sem kell a család össze is veszett rajta, hogy kinek mennyi jutott! Másnapra már egy morzsa sem maradt bel?le. Még sokszor el fogom készíteni, legközelebb szerintem szederrel. Azzal is finom lehet. Kedves Eszter nagyon-nagyon köszönöm ezt a csoda torta receptet! Most már ezentúl ez lesz az én saját szülinapi tortám!!!:) Valóban angyali! Üdvözlettel Borbélyné Imola.

P.

Kedves Imola! Elnézést a megkésett válaszért! El?ször is sok boldogságot és egészséget kívánnék így igencsak utólag a születésnapjára. :) Másodszor pedig köszönöm a kedves hozzászólást, nagy öröm, hogy ilyen nagy sikert aratott ez a sütemény. Minden jót kívánok Eszter

evacili

Maradék tojásfehérje receptet keresve találtam rá erre a " csodára "! Mekkora tortaformába sütötted? Szeretném megcsinálni. Üdv: Cili

wiki01

Olvasva a storyt én is kicsit féltem hozzáfogni, f?leg hogy még nem csináltam ilyen tojásfehérjés piskótát! A tésztám nagyon szép lett, és nem tudom mit?l de nekem nagyon szép fehér volt a belseje! És ez a málnás kókuszreszelék is szenzációs! Ezt kérte a párom apukája is a névnapjára és a párom is a céges bulijára, hogy dicsekedhessen vele :) Ugyhogy mostmár azt kell kitalálnom mit csináljak a sok tojássárgával :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Rég óta szemezek ezzel a recepttel, mivel 12 tojásfehérje várja a fagyasztóban, hogy kezdjek vele valamit.. :D A kérdésem az lenne, hogy a cukor kristálycukor vagy porcukor?

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek