r
Nosalty Logó

Színes rakott piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Színes rakott piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 1027 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 4104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5157.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 4104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Elkészítés

Gyúrt lapokhoz:

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, ha szükséges, tejet adunk hozzá, hogy laza, könnyen nyújtható tészta legyen.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kettévágjuk, és közepes tepsi hátán kisütjük.

Piskótához:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Miután kemény lett a hab, hozzáadjuk a cukrot folyamatos keverés mellett, majd a tojások sárgáját, és fakanál segítségével óvatosan összeforgatjuk a sütőporral elkevert liszttel.
  3. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Krémhez:

  1. A tejet a pudingporokkal, cukorral felfőzzük, és félretesszük hűlni.
  2. Közben amíg hűl, addig felverjük a tejszínt a habpótló porral keményre.
  3. Miután a puding kihűlt, óvatosan fellazítjuk a habbal.
  4. Összeállítjuk a sütit: lap-krém-piskóta-krém-lap.
  5. Tetejét leszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral (nem szükséges).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2077
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes rakott piskóta
Salamon Csilla 1202 recept

Anyukám találmánya ez a süti.

Hozzávalók

Gyúrt lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek