Nagyon szilvás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
590
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tetejére
Összesen
3534
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
590
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.5 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 926.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1605 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2102 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
3534
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Elsőként gyorsan könnyű tésztát gyúrunk az alapanyagokból. Fóliába csomagoljuk, majd 2 órát pihentetjük hűtőben.
- Ez idő alatt a szilvákat szépen kiválogatjuk, megmossuk. Vágjuk be a szilváinkat, és válasszuk le a magról. A feleket még félbe vágjuk.
- Közben a sütőt melegítjük elő.
- A tésztát kinyújtjuk, szépen belefektetjük a sütőtálba. A fém tortaforma nem olyan jó, mert megszínezi a sütit. (Én porcelánban készítettem.)
- A tésztát megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon sütéskor, és a szilvák szépen katonásan maradjanak a helyükön.
- A szilvákat körben elrendezzük, cukrozzuk fahéjjal fűszerezzük. Ezt követően süssük meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19956
- Feltöltés dátuma: 2011. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a sütit nyaranta szoktam készíteni otthon, Vásárhelyen, mivel a nagyszüleimnél mindig rengeteg szilva terem. Az egész család imádja, és 10 perc alatt elfogy a hosszas magozgatás eredménye. De megéri!