Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon szilvás süti

Nagyon szilvás süti
Nagyon szilvás süti
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit nyaranta szoktam készíteni otthon, Vásárhelyen, mivel a nagyszüleimnél mindig rengeteg szilva terem. Az egész család imádja, és 10 perc alatt elfogy a hosszas magozgatás eredménye. De megéri!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként gyorsan könnyű tésztát gyúrunk az alapanyagokból. Fóliába csomagoljuk, majd 2 órát pihentetjük hűtőben.
  2. Ez idő alatt a szilvákat szépen kiválogatjuk, megmossuk. Vágjuk be a szilváinkat, és válasszuk le a magról. A feleket még félbe vágjuk.
  3. Közben a sütőt melegítjük elő.
  4. A tésztát kinyújtjuk, szépen belefektetjük a sütőtálba. A fém tortaforma nem olyan jó, mert megszínezi a sütit. (Én porcelánban készítettem.)
  5. A tésztát megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon sütéskor, és a szilvák szépen katonásan maradjanak a helyükön.
  6. A szilvákat körben elrendezzük, cukrozzuk fahéjjal fűszerezzük. Ezt követően süssük meg.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 269
elküldve: 4
receptkönyvben: 186
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Lujza

Mióta szakács: 2011.01.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite, gazdag szilvás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

590
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
szilva 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
búzadara 1 evőkanál