Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény 6.

Szilvás lepény 6.
Szilvás lepény 6.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor kinyújtottam a tésztát, elég vastagnak tűnt, így kétfele vágtam és két tepsi süteményt készítettem belőle. A másik tepsibe barackot tettem, ugyanúgy ízesítettem, mint a szilvásat. A szilvásat is és a barackosat is megszórtam fahéjjal.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

ajánlat

A tetejét azért nem szórtam meg porcukorral, mert szerintem így is elég édes lett a sütemény, de ez ízlés kérdése, ki hogy szereti.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk, rövid ideig pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, sütőlemezre teritjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön, majd a tésztát félig megsütjük (kb. 10 perc).
  3. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen rárakjuk a kimagozott és kettéhasított szilvát. Megszórjuk az 5 dkg porcukorral és a morzsával vagy a darált dióval.
  4. A süteményt bevonjuk a következő masszával: a 3 tojássárgáját a 1,5 dl tejföllel, 3 evőkanál porcukorral, 5 dkg liszttel habosra keverjük, majd beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert és 3 evőkanál porcukorral ízesített kemény habot.
  5. A szilvás tésztán egyenletesen elterítjük, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc).
  6. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 142
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mato74
Mato74 Tue, 2013-09-10 17:57

Kedves Dorka!

Megsütöttem, viszont nem úgy néz ki, mint ahogy a képen látszik. A szilva sok levet engedett és abban úszik a süti. Ez hogy lehet kiküszöbölni?

Üdv,
Marika

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2013-09-12 16:02

Kedves Mato! Nem tudom ,hogy mi lehetett a probléma. Talán kicsit legyen keményebb a szilva ne legyen túl érett. Remélem tudtam segíteni és legközelebb sikerrel jársz! Üdv: Dorka

Edinka11
Edinka11 Fri, 2012-03-16 20:30

Kedves Dorka!
Nagyon guszta ez a süti,szeretném megsütni de csak fagyasztott szilvám van.Kérdésem az,hogy szerinted fagyasztott szilvával jó lesz-e a sütemény?
félek,hogy sok vizet enged,és elázik a tészta!
Köszi!
Edinka

Meme78
Meme78 Sat, 2011-08-20 18:56

Szia! nagyon köszönöm ezt az isteni receptet.Most sütöttem meg de a két gyerköc ott áll a forró tepsinél és nem győzőm nekik fújni.

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2011-08-21 08:37

Szia Meme78!

Szivesen , örülök ,hogy nektek is ízlik! Üdv: Dorka

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2010-10-15 11:50

Kedves Dorka!
Nagyon ügyes vagy, mint mindig. Ezt ki kell próbálni, mentettem is gyorsan. Írtó gusztusos, biztosan fincsi.
Üdv.
Margit

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-10-15 16:19

Kedves Margit!

Nagyon szépen köszönöm! Örülök,hogy megtetszett a recept , tényleg csak ajánlani tudom , nagyon finom! Üdv: Dorka

374
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 2 ek
tejföl 0.5 dl
tojássárgája 2 db
tojássárgája 3 db
porcukor 6 ek
tejföl 1.5 dl
finomliszt 5 dkg
tojásfehérje 5 db
szilva 80 dkg
porcukor 5 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg