r
Nosalty Logó

Szilvás-körtés süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Szilvás-körtés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

A szóráshoz

A tepsi kibéleléséhez

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

A szóráshoz

A tepsi kibéleléséhez

Összesen 3954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

A szóráshoz

A tepsi kibéleléséhez

Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4695.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 3954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

A szóráshoz

A tepsi kibéleléséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a szilvát megmossuk, kimagozzuk, félretesszük, majd a körtéket meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
  2. Egy mélyebb műanyag tálba tesszük, a szilvát hosszában negyedeljük el, hozzáadjuk a reszelt körtéhez.
  3. Azután az instant kakaóport és a csokiaromát is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük, és végül még a darált keksszel is jól eldolgozzuk.
  4. Majd félretesszük 1 órát pihentetni.
  5. A piskótához a tojásokat egy magas falú edénybe felütjük, majd a cukrot hozzáadjuk, és fehéredésig géppel kikeverjük. Azután hozzáadjuk a lisztet, majd a fél dl langyos vízben elkevert sütőport is. Óvatosan elkeverjük.
  6. Majd a fél dl étolajjal kikent tepsit réteslappal kibéleljük, és a piskótamasszánk 3/4 részét egyenletesen elsimítjuk.
  7. A maradék piskótamasszát a töltelékhez adjuk, és jól összekeverjük.
  8. A tepsiben lévő piskótánkra egy evőkanál segítségével elsimítjuk.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon, egyszeri fordítással 35 perc alatt készre sütjük.
  10. Majd kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4093
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Ajánló

Jó tippként tudom ajánlani, hogy a szilvát a körtével és a hozzávalókkal, a piskóta kivételével előtte való nap készítsük elő, így van bőven idő, hogy jól összeérjenek az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-körtés süti
Gabimami58 139 recept

Eddig a kis családom csak a szilvával szórt piskótát ismerte, én most változtattam kissé rajta, de így is finom lett és kapós.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

A szóráshoz

A tepsi kibéleléséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!