Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Manci Szabó konyhájából

Szilvás gombóc Manci Szabó konyhájából
Szilvás gombóc Manci Szabó konyhájából
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házilag készült szilvás gombócnál nincs is finomabb...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, hiszen a szilvás gombócot mindenki szereti. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomóval átpasszírozzuk.
  2. Beletesszük az olajat, lisztet és a végén a tojást és a sót.
  3. Összegyúrjuk, majd egy lisztezett gyúródeszkán, körülbelül 1 cm-esre nyújtjuk.
  4. Kockákra vágjuk, és beletesszük a fahéjas, cukrozott szilvát.
  5. Gombócokat formázunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük.
  6. Megpirítjuk a zsemlemorzsát, és beleforgatjuk a gombócokat.
  7. Porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Manci Szabó

Mióta szakács: 2014.11.22.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi szilvás gombóc, hagyományos szilvás gombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rixi
Rixi Wed, 2015-09-30 20:49

Azért egy-két észrevétel.

1)Milyen krumpli ? Mert azért az nem mindegy, hogy lisztes (sárga) krumpli, vagy rózsa krumpli. Nagyon nem, mert nem egyformán "működnek" ők.

2) Aztán az sem mindegy, és aki nem rontotta még el nem tudja, hogy a kihűlt összetört krumpliba kell a lisztet rakni, mert ha meleg, akkor sokkal több lisztet vesz fel, és a végén kőgombóc lesz.

258
édesburgonya 1 kg
finomliszt 20 dkg
búzadara 1 púpozott ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
1 kávéskanál
szilva 15 db
fahéj 2 kávéskanál
porcukor 1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál