r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Összesen 813 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Összesen 3255 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Összesen 111 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 813 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.3 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2508 micro
  • β-crypt
    461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 3255 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Elkészítés

Gombóc

  1. A megfőtt burgonyát áttörjük, majd egy kevés sóval ízesítjük és kihűtjük.
  2. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Kinyújtjuk, majd szilvával vagy szilvalekvárral kirakjuk úgy, hogy gombócot tudjunk belőle készíteni.
  4. A szilvák között szétvágjuk a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva, gombóccá formáljuk, közepében a szilvával vagy lekvárral.
  5. Feltesszük a vizet sóval forrni.
  6. A forrásban levő sós vízben megfőzzük a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, még kb. 1 percig főzzük.

Bevonat, panír

  1. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Folyamatosan keverjük, úgy nem ég le.
  2. Kiszedjük a megfőtt gombócokat, lecsöpögtetjük a vizet róla, és beletesszük a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide-oda mozgatjuk, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakjuk egy tálba, és tesszük a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba.
  3. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntjük a tálban levő gombócokra (mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)).

Tálalás

  1. A gombócokat porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 56035
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Nagymamám receptje, úgyhogy garantált a siker. Nem sűrűn készítem, de ha igen, akkor belakmározom belőle. Kötelező leves mellé, vagyis elé nálunk a Gölődin avagy gombóc leves.

Hozzávalók

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek