Nosalty Logó

Szilvás-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Ezen a képen: Szilvás-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 324 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 2746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 324 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd a fél szilvákat is hosszában elfelezzük (nekem elég nagy szilváim voltak, ha kisebbek, akkor felezve is jó, ebben az esetben értelemszerűen 6 db kell belőle).
  2. A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.
  3. A tésztát szétosztjuk a papírkapszlival kibélelt muffinforma 12 mélyedésébe. Mindegyik közepébe helyezünk egy darabka szilvát, héjával lefelé.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1710
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Adriennke26 32 recept

Eszembe jutott, hogy van még itthon tavalyról dió, és gondoltam, hogy ideje lenne felhasználni. Itt a szilvaszezon is, így hát már meg is született a gondolat, hogy mi lenne, ha kipróbálnám a kettőt együtt. Ehhez a finom őszi muffinhoz az almás-diós sütemény tésztáját használtam fel.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

megragadta a figyelmem a csini fotó, így azonnal el kellett készítenem, és mit mondjak? a maga egyszer?ségében nagyszer?, isteni finom muffinok lettek, köszi a recit, mentettem! :)

Adriennke26

Kedves goldea, örülök, hogy ízlett, és köszönöm, hogy megírtad! Üdv, Adrienn

Törölt felhasználó

ja, a vaj helyett olajat használtam, és így is finom lett (bár legközelebb kipróbálom vajjal is, csak most nem volt itthon, csak margarinom, azzal meg nem akartam elrontani;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!