r
Nosalty Logó

Szilvalekvárral töltött bukta dióval

Évi néni
Szilvalekvárral töltött bukta dióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

642
Kalória
17.1g
Fehérje
108.3g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
72.3g
Víz
131.2g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
18.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tang zhong

Tészta

Töltelék és a tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott evőkanál tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk. Az élesztőt is csak belemorzsoljuk. Dagasztó programra kapcsoljuk.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé vesszük, kb. 30x10 cm-es lappá nyújtjuk.
  3. A tészta alsó részén végig töltjük kb. 3 ek szilvalekvárral, majd feltekerjük a tésztát, a végét összecsípjük, nehogy kifolyjon a lekvár.
  4. A töltött tésztacsíkon óvatosan kötünk egy laza csomót, és a tészta végeit maga alá hajtjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Tetejét megkenjük író és juharszirup 1:1 arányú keverékével, és megszórjuk durvára vágott dióval. Fél órát langyos helyen kelesztjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék és a tetejére

  1. A tetejét író és juharszirup keverékével megkenjük, megszórjuk felaprított dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Fiam nagyon szereti a szilvalekvárral töltött kelt tésztákat. Bármikor nekiállnék neki megsütni, amit kíván.

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek