Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barátfüle Zozianyutól

Barátfüle Zozianyutól
Barátfüle Zozianyutól
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekként sose szerettem, mindig kiszedtem belőle a lekvárt, és úgy ettem. Most viszont, hogy második gyermekemmel vagyok várandós, nagyon megkívántam. Így el is kértem anyukám receptjét. Lányom segített lekenni az összeset, így neki is élmény maradt a sütés, és ette is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral, 2 tojással, sóval, tejföllel összegyúrjuk.
  2. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztes keverékbe.
  3. Összegyúrjuk a tésztát, nekem még igényelt egy kis lisztet pluszba. Lisztes deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd kockákat vágunk belőle. Közepét lekvárral megtöltjük, majd átlósan összecsípjük a két sarkot, hogy ne nyíljon szét a sütőben.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, majd megsütjük. Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsi lett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 420
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zozianyu

Mióta szakács: 2014.01.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros süti, kelt süti szilvalekvárral, szilvalekváros töltött süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jade62
jade62 Sat, 2016-03-19 09:29

Én is Csongrád megyei vagyok, és én is Barátfüleként ismerem. :)

windy86
windy86 Fri, 2014-08-15 12:07

Én is Csongrád megyei vagyok,nálunk is barátfüle :) de tényleg csak itt hìvják így!

pasztorkatalin
Zozianyu / pasztorkatalin Sat, 2014-03-01 16:03

Csongrád megyébe lakom, mi barátfülének hívjuk. :) A derelye nálunk is a prézlis, de a barátfüle a süti.

Geroklemi
Geroklemi Thu, 2014-02-20 11:23

Kedves Zozianyu! Érdekes az elnevezés. Nálunk és még sok helyen ez lekváros papucs. A barátfüle más néven derelye., s azt forró vízben főzzük ki, prézlibe forgatjuk. Merre laksz az országban? Bocsi, nem hibaként írom, hanem inkább érdekességként. Egyébként nagyon szeretem a lekváros papucsot! :-)

1953
tejföl 175 g
finomliszt 80 dkg
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
tojás 3 db
sertészsír 40 dkg
1 teáskanál
szilvalekvár 40 dkg