r
Nosalty Logó

Barátfüle Zozianyutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barátfüle Zozianyutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1956 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 7822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1956 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    458.1 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5125.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    2661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    527 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 7822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a zsírral, 2 tojással, sóval, tejföllel összegyúrjuk.
  2. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztes keverékbe.
  3. Összegyúrjuk a tésztát, nekem még igényelt egy kis lisztet pluszba. Lisztes deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd kockákat vágunk belőle. Közepét lekvárral megtöltjük, majd átlósan összecsípjük a két sarkot, hogy ne nyíljon szét a sütőben.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, majd megsütjük. Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsi lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 19639
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekként sose szerettem, mindig kiszedtem belőle a lekvárt, és úgy ettem. Most viszont, hogy második gyermekemmel vagyok várandós, nagyon megkívántam. Így el is kértem anyukám receptjét. Lányom segített lekenni az összeset, így neki is élmény maradt a sütés, és ette is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.