Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kevert

Szilvalekváros kevert
Szilvalekváros kevert
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagyon régen egy újságból vágtuk ki, már nem tudom megállapítani, milyen újság is volt. Mi itthon csak  "ragacsos"-nak hívjuk, a lekvártól kicsit ilyen jellege van, de nagyon finom. Nagyon szeretjük a szilvalekvárt, bármibe, sütibe, gombócba, derelyébe. Nem mindig teszek bele mazsolát, meg diót, nélkülük is nagyon jóízű.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és cukorral, majd a felvert tojással, a szilvalekvárral, a fűszerekkel és a vízzel.
  2. Végül belekeverjük a mazsolát és a mogyorót.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és megsütjük.
  4. Kihűtjük, kockára vágjuk, porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 24 673
elküldve: 7
receptkönyvben: 273
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvalekváros süti, szilvalekváros kocka, fűszeres-szilvalekváros sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gagnes
gagnes Sat, 2014-03-15 19:18

hát Nekem ez a süti nem igazán sikerült! nagyon lapos maradt

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Sun, 2014-03-16 17:57

Nem csodálom, itt valami galiba van! Nem tudom mi történhetett a mennyiségek deciliterben voltak megadva, nem értem most miért dkg ban van?
Helyesen 5 dl liszt, 4 dl cukor, 3 dl szilvalekvár!
Ki kell derítenem, mi történt, bocsánat, megpróbálom helyrehozni nehogy más is így járjon!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-02-09 10:46

Kedves Nyinyinagyi!
Ez egy nagyon finom, igazi "nagyi"-recept! :-) Felvettem a repertoárunkba! :-)

lazark
lazark / lazark Fri, 2013-02-01 18:00

Kedves Nagyi,
Most készültem el a sütivel, még langyos és mondhatom isteni finom, bár a mazsola és dió nekem is kimaradt belőle. Tejeskávéval maga a csoda!
Meglepődtem egyébként, hogy a nyers tésztát beleöntve a tepsibe mennyire kevésnek tűnik és amikor megsül elképesztő, hogy mennyire kitölti az egészet. A recept pedig nagyon jó, mintegy profi piskóta, csak egyszerűbb.
Azt hiszem még úgy is ki fogom próbálni,hogy a tetejére csokit olvasztunk vagy újabb adag szilvalekvárt kenünk, abból úgysem elég. :-) Szóvalköszi!

883
finomliszt 2.5 bögre
cukor 2 bögre
szilvalekvár 30 dkg
tojás 2 db
mazsola 20 dkg
törökmogyoró 15 dkg
sütőpor 1 tk
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
szegfűbors 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 1.5 tk
víz 1 dl