Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvakrémleves zora konyhájából

Szilvakrémleves zora konyhájából
Szilvakrémleves zora konyhájából
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítem, de ha már szilvaszezon van, muszáj.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
  2. Teatojásba tesszük a fahéjat és a szegfűszeget, együtt főzzük a szilvával.
  3. Ha megpuhult a szilva, szűrőkanállal kiszedjük, és lehúzzuk a héját, majd a belét leturmixoljuk.
  4. Behabarjuk a tejszínnel, tejföllel és keményítővel, majd cukorral édesítjük. Tehetünk még bele őrölt fahéjat is.
  5. A végén beletesszük az apróra vágott szilvát, és összeforraljuk. Hidegen a legjobb.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 921
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös szilvakrémleves, tejszínes szilvakrémleves, őszi szilvakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

224
szilva 1 kg
szilva 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
habtejszín 1 dl
tejföl 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál