Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halkrém (juh)túróval

Halkrém (juh)túróval
Halkrém (juh)túróval
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon mindig juhtúróval készítjük ezt a csemegét, de mivel az itt csak a távoli lengyel boltban kapható, és ára a csillagos eget verdesi, most a német import (az otthoninál krémesebb) túrót használtam. Nem nagyon van mit hozzáfűzni, enni érdemes : ).
Most a hal fele az olajból kiszedett szardínia volt, másik fele viszont makréla, mely mustárszószban üldögélt a konzervben. Innen a mustárt is belekevertem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mártogathatunk bele zöldségeket (répa, újhagyma, karalábé, halványító zeller stb.), különféle kenyérrudacskákat (a grissinitől az abonettig).
Extrán finom, ha egy szelet kenyeret bőven megkenünk a krémmel, és sütőben vagy grillsütőben átpirítjuk.
Persze az is érthető, ha csak úgy, kiskanállal elfogy...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kivesszük az olajból, és darabokban a túróhoz adjuk.
  2. Villával összetörjük mindkét hozzávalót és alaposan összekeverjük.
  3. Ha túrót, nem pedig juhtúrót használunk, egy csipet sóval ízesítjük.
  4. Ízlés szerint lehet tovább variálni. Tehetünk bele mustárt, majonézt, fűszereket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

halas túrókrém, juhtúrós halkrém, halas mártogatós

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 11:19

Pedig törölni kéne, mert ez nem egy egészségügyi szaktanácsadó oldal. Az, hogy a recept alapanyagaitól ki mit csinál, totálisan magánügy. Aki ennyit tudott hozzáfűzni egy amúgy jó recepthez, hallgasson bölcsen. A kommentet meg töröljétek, mert nem akar mindenki hányni, aki a recept után elolvassa!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 20:26

Hmmm...Finom volt,de el sem tudom mondani,mennyit szellentettem tőle...Párom már rám szólt,hogy kicsit túllőttem a célon...Azért köszi a fincsi receptet...De kérlek ne töröld a véleményemet,mert minden hozzászólás aranyat ér...

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-03-13 12:14

Kedves Tímea, látod, engem nem bántott meg a hozzászólásod, de van akit zavar, és azért ezt meg tudom érteni... Nem épp a legétvágygerjesztőbb megjegyzés, és valóban a magánügyedről van szó. Én nem tudom törölni, kérlek, tedd meg te (illetve szerkeszd át), vagy megkérem a szerkesztőket, hogy tegyék meg ezt helyettünk. Köszönettel, Durcsó

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-03-04 20:27

Kedves Tímea, fő az őszinteség :) Biztos, hogy a halkrém okozta a dolgot? Én ezt még sosem tapasztaltam, nemtom, mi lehet benne, ami miatt.. Na mindegy, köszi a hozzászólást! Durcs

149
tehéntúró 15 dkg
szardínia 18 dkg
0 ízlés szerint