r
Nosalty Logó

Szezámos pereckék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
and.nikol13
Szezámos pereckék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 8854 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    561.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19279.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    15827 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2358 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 8854 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 426 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a zsírt, a margarint és az élesztőt is egy tálba mérjük. (Az élesztő és a só itt ne érintkezzen!) Egy másik edénybe kimérjük a tejet, a tejfölt és a tojássárgát. Gyúrógépbe helyezzük az első keverékünket, és szép lassan csurgatjuk hozzá a folyékony hozzávalókat.
  2. Ha kész a tészta, kézzel átgyúrjuk, majd egy enyhén lisztezett fa deszkára nyújtjuk, kb. 0,5- 1 cm vastagra. Tetejét tojással lekenjük. Hűtőbe helyezzük, akár pár órára is lehet, de minimum 30 percre.
  3. Ezután átkenjük megint tojással, megszórjuk magvakkal, de akár sajtot is reszelhetünk rá. Kiszurkáljuk, felvágjuk, ahogy szeretnénk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1536
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szezámos pereckék
and.nikol13 23 recept

Család nagy kedvence. Friss és ropogós marad sokáig. Én általában perec formában szoktam elkészíteni, de lehet kis kockákat vagy csíkokat is készíteni! Ki hogy szeretné! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?