Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerelmes isler

Szerelmes isler
Szerelmes isler
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha az ember egy borús hétvégén bevonul a konyhába alkotni... és egy meglepetés születik belőle a párjának..:)

hozzávalók / 5 adag

Az islertészta

A krém

Bevonás, díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta összes hozzávalóját. Akkor jó, ha a tál faláról minden anyagot felszed a tészta, és a bekevert piros szín egyöntetűen eloszlott a tészta anyagában.
  2. 30 percet folpack fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egyforma köröket szaggatunk belőle. Az elkészített köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok kissé megnőnek, ezért fontos, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé.
  4. 180 fokon sütjük 10-12 percig.
  5. Töltés előtt kihűtjük.

Krém elkészítése:

  1. A tejszínt fél rúd vaníliával feltesszük melegíteni. A fehér csokoládét darabokra törjük, majd egy keverőtálban leöntjük a felforrt tejszínnel, és egyneműre keverjük. (A vaníliát eltávolítjuk.)
  2. A fehércsokoládés-krémet lehűtjük, amíg a csokoládé behúz. (Kb. 2 óra, de nem baj, ha tovább tud hűlni.)
  3. A jól behűtött krémet betöltés előtt felverjük. Nagyon gyorsan masszív krémmé válik.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk a felvert fehércsoki-krémmel.
  2. Összeállítást követően hűtőben pihentetjük. (Az enyémek 1 órát pihentek a hűtőben.)

Bevonás, díszítés:

  1. Az islerek bevonásához vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk az összetört fehér csokoládét (2 dkg-t tegyünk félre a díszítéshez) az olajjal. Amikor egynemű lett a csokoládé, hozzákeverjük az ételfestéket.
  2. Az összeállított és pihentetett töltött islereket bemártjuk a színezett csokoládéba, majd sütőpapírral borított tálcán dermedni hagyjuk.
  3. A csíkozáshoz 2 dkg csokoládét külön felolvasztunk, majd a bevont islerekre csíkokat rajzolunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisbam

Mióta szakács: 2019.03.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piros ischler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1156
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 1 db
vaj 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
ételfesték 1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
habtejszín 150 ml
fehér csokoládé 15 dkg
vanília 0.5 db
fehér csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
ételfesték 8 csepp