r
Nosalty Logó

Szerelmes isler

Kisbam
Szerelmes isler
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

1156
Kalória
12g
Fehérje
110.6g
Szénhidrát
75.5g
Zsír
38.3g
Víz
198.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
64.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 5775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta elkészítése:

Krém elkészítése:

Összeállítás:

Bevonás, díszítés:

Összesen 482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    377.7 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 5775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 482 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta összes hozzávalóját. Akkor jó, ha a tál faláról minden anyagot felszed a tészta, és a bekevert piros szín egyöntetűen eloszlott a tészta anyagában.
  2. 30 percet folpack fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egyforma köröket szaggatunk belőle. Az elkészített köröket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. A tésztadarabok kissé megnőnek, ezért fontos, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé.
  4. 180 fokon sütjük 10-12 percig.
  5. Töltés előtt kihűtjük.

Krém elkészítése:

  1. A tejszínt fél rúd vaníliával feltesszük melegíteni. A fehér csokoládét darabokra törjük, majd egy keverőtálban leöntjük a felforrt tejszínnel, és egyneműre keverjük. (A vaníliát eltávolítjuk.)
  2. A fehércsokoládés-krémet lehűtjük, amíg a csokoládé behúz. (Kb. 2 óra, de nem baj, ha tovább tud hűlni.)
  3. A jól behűtött krémet betöltés előtt felverjük. Nagyon gyorsan masszív krémmé válik.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk a felvert fehércsoki-krémmel.
  2. Összeállítást követően hűtőben pihentetjük. (Az enyémek 1 órát pihentek a hűtőben.)

Bevonás, díszítés:

  1. Az islerek bevonásához vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk az összetört fehér csokoládét (2 dkg-t tegyünk félre a díszítéshez) az olajjal. Amikor egynemű lett a csokoládé, hozzákeverjük az ételfestéket.
  2. Az összeállított és pihentetett töltött islereket bemártjuk a színezett csokoládéba, majd sütőpapírral borított tálcán dermedni hagyjuk.
  3. A csíkozáshoz 2 dkg csokoládét külön felolvasztunk, majd a bevont islerekre csíkokat rajzolunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha az ember egy borús hétvégén bevonul a konyhába alkotni... és egy meglepetés születik belőle a párjának..:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...