Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székely vacsora

Székely vacsora
Székely vacsora
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a kapor, a túró és a puliszka maga a szentháromság. Negyedíziglen székely volnék, és bolondulok ezért az egyszerű, de csodálatos ételért. Természetesen nem csak vacsorára lehet enni, reggelire is kiváló energiaforrás, ebédre nem valami laktató, de azért meg lehet próbálni.

Ennél spontánabb receptet keresve sem találhatnál. A puliszkán és a vízen kívül semmit nem mértem ki, mindent lehet ízlés szerint, sőt még a főzési időt sem kell véresen komolyan venni.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ha igazán székelyek akarunk lenni, keverjünk bele juhtúrót (sajnos mifelénk nem nagyon találni).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a szalonnát (bőr is mehet bele). Serpenyőben elkezdjük pirítani. Nem kell alá zsír, mert épp annyit fog kiengedni, amiben gyönyörűen ropogósra sül.
  2. Közben kimérünk 100 ml kukoricadarát és 250 ml vizet. Fazékba öntve kis lángon főzzük kb. 5 percig, míg a dara teljesen felszívja a vizet.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kaprozzuk. Beleszórjuk a túrót, és alapos kevergetés közepette még 5 percig főzzük. Ettől a túrónak olyan íze lesz, mint a házi sajtnak.
  4. Tálba kanalazzuk, ráöntjük a szalonnát, körbelocsoljuk a zsírjával, és elpusztítjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 14 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
71 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Kapros túrós szalonnás puliszka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

321
kukoricadara 50 g
víz 250 ml
kolozsvári szalonna 10 g
tehéntúró 50 g
kapor 1 teáskanál
1 kk
bors 1 csipet