r
Nosalty Logó

Almás-bazsalikomos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Veres Mari
Almás-bazsalikomos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 358 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 358 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az agyagedényt (római tál, Römertopf) beáztatjuk. (Nemcsak abban készíthető, a lényeg, hogy sütőbe lehessen tenni!)
  2. A csirkemellek bőrét lehúzzuk, a húst felszeleteljük.
  3. A bazsalikomot felaprítjuk.
  4. Almával kezdjük, majd besózott, bazsalikomozott hússzelet következik, majd újra alma… az agyagedénybe sorakoztatjuk a rétegeket. Nem egymásra, hanem állítva, egymás mellé. A sort alma zárja.
  5. Ha több szaftot szeretnénk, még pici víz mehet rá, a tetejére vajdarabkák.
  6. A tálat berakjuk a sütőbe (ne legyen forró), majd 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  7. A tál tetejét levéve, még kb. 5-10 percig tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 834
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 65507
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Kiváló köret mellé a krumplipüré.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-bazsalikomos csirkemell
Veres Mari 44 recept

Igazi könnyű, minden évszakban készíthető egyszerű étel. Nálunk családi kedvenc, a felnőttek és a gyerekek is szeretik, a sült alma különleges, pikáns ízt ad a húsnak. A vaj el is hagyható, így teljesen zsírmentes, mégsem száraz a hús – az agyagedénynek köszönhetően. Pulykából és sertéskarajból is elkészíthető. Nagyi-blogomban is szó van róla: http://www.nosalty.hu/ajanlo/mari-nagyi-menuje-kismamaknak

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek