r
Nosalty Logó

Szalonnás szalvétagombóc

Seafalcon
Szalonnás szalvétagombóc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

603
Kalória
14.5g
Fehérje
37g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
74.6g
Víz
225.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    298.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2511 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3401 micro
Összesen 2412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük a liszttel. Ha tudunk, akkor olyan zsemlét kellene szereznünk, aminek van bele, nem "levegőzsömlét".
  2. A 15 dkg vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd az apróra vágott szalonnát aranysárgára pirítjuk benne, és a zsemlekockára öntjük. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojást üssük bele a tejbe, sózzuk, borsozzuk, és alaposan verjük fel, majd öntsük a zsemlére. Szórjuk rá a petrezselyem zöldjét. Összekeverjük, kézzel alaposan összenyomkodjuk. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  4. A nagymama hajdanán egy szép, hosszúkás bucit formázott belőle, majd tiszta konyharuhára tette, a két végét összecsavarta, lekötötte, és lábosban, forró víz fölött a gőzön főzte meg. Az én újításom az, hogy kivajazott alufóliába tekertem, és forró vízben megfőztem 30 perc alatt.
  5. Ha kész, kivesszük a fóliából, és kihűlés után felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez egy nagyon régi receptem (ez internetkort jelent). Még 2007-ben tettem ki, akkor egy levelezőlistáról szereztem be. Örömmel látom viszont számtalan blogban a szöveg minimális változtatása nélkül... ez persze nem baj... Aki közzétette a levelezőlistán, a nagymamája receptfüzetében találta, ezért nem is "reformizáltam" egészségesebb összetevőkkel. Nagyon finom szaftos húsokhoz, de leginkább vadashoz ajánlatos elkészíteni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...