Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás szalvétagombóc

Szalonnás szalvétagombóc
Szalonnás szalvétagombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi receptem (ez internetkort jelent). Még 2007-ben tettem ki, akkor egy levelezőlistáról szereztem be. Örömmel látom viszont számtalan blogban a szöveg minimális változtatása nélkül... ez persze nem baj...

Aki közzétette a levelezőlistán, a nagymamája receptfüzetében találta, ezért nem is "reformizáltam" egészségesebb összetevőkkel. Nagyon finom szaftos húsokhoz, de leginkább vadashoz ajánlatos elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mint mondottam volt, vadashoz kitűnő, de készítettem már pörkölthöz is...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük a liszttel. Ha tudunk, akkor olyan zsemlét kellene szereznünk, aminek van bele, nem "levegőzsömlét".
  2. A 15 dkg vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, majd az apróra vágott szalonnát aranysárgára pirítjuk benne, és a zsemlekockára öntjük. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojást üssük bele a tejbe, sózzuk, borsozzuk, és alaposan verjük fel, majd öntsük a zsemlére. Szórjuk rá a petrezselyem zöldjét. Összekeverjük, kézzel alaposan összenyomkodjuk. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  4. A nagymama hajdanán egy szép, hosszúkás bucit formázott belőle, majd tiszta konyharuhára tette, a két végét összecsavarta, lekötötte, és lábosban, forró víz fölött a gőzön főzte meg. Az én újításom az, hogy kivajazott alufóliába tekertem, és forró vízben megfőztem 30 perc alatt.
  5. Ha kész, kivesszük a fóliából, és kihűlés után felszeleteljük.
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 850
elküldve: 6
receptkönyvben: 164
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Seafalcon

Mióta szakács: 2015.02.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi zsemlegombóc, szalvétagombóc, köret vadas mellé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

osyna
OSYNA / osyna Sat, 2015-08-15 12:09

Én egy kis apróra vágott hagymát is bele szoktam tenni. Remek köret vadashoz. Jó ötlet a kivajazott fóliában való főzés. Ha felvágva áthúzod egy kis vajjal és 6-8 percre beteszed a sütőbe nagy felső lángon, akkor még finomabb lesz :-)

Seafalcon
Seafalcon / Seafalcon Thu, 2015-03-12 22:22

Elvileg egy zsemle 50-60 gr. Egy császárzsemle 40-50... így számolj, de használhatsz hozzá kenyeret is! Én ha kenyérből csinálom, akkor a héját nem teszem bele.

607
zsemle 25 dkg
finomliszt 2 evőkanál
teavaj 15 dkg
bacon 6 dkg
tej 1.5 dl
tojás 3 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint