r
Nosalty Logó

Svéd szalonnás omlett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Svéd szalonnás omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük fel a szalonnát kis kockákra. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.
  2. Helyezzük a tepsibe a vajjal együtt,majd tegyük a sütőbe. Kb. 10 percig süljön 225 fokon, hogy jól átsült legyen végül.
  3. Közben a lisztet, az 1 tksót tegyük egy tálba (ehhez is tehetünk kis kakkukfüvet). Lassan keverjük hozzá a tejet, majd a három tojást is. Figyeljünk rá, hogy sima, csomómentes legyen a massza.
  4. Öntsük rá a masszáta megsült szalonnadarabokra, s tegyük vissza a tepsit kb. 30 percre a sütőbe -amíg a képen látható eredményt nem kapjuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14538
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Ezt az ételt a svédek vörösáfonya lekvárral eszik, Magyarországon az Ikeában lehet kapni... (De természetesen enélkül is remek az omlett.) A vörösáfonya neve lingon, s nem összetévesztendő a fekete áfonyával (blåbär-vel), ami hazánkban is terem. A lingon lekvárja nem is igazán édes, és sültekhez, a svéd húsgolyókhoz (köttbullar) szívesen eszik - én is megszerettem. Míg a feketeáfonya lekvárt süteményekhez használják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd szalonnás omlett
K.Orsolya 17 recept

A férjem ma ezt készítette a kollégáinak, én pedig gyorsan lecsaptam a receptre, hogy ide feltöltsem. Az egymásnak főzés nekem nagyon tetszik -nem igazán ízletes az étel a munkahelyükön, így elhatározták öten, hogy inkább ők maguk főznek egymásnak - mindenki a saját napján. A diákok meg persze mehetnek a menzára vagy a közeli pizzériába. Ezen főzés keretében nő hát többek között a magyarországi ételek -paprikáskrumpli, rakott krumpli, paprikáscsirke, rakott kelkáposzta és hasonló finom ételek- híre a svéd tanárok körében -szerény közreműködésemmel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?