Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd mandulatorta dióval

Svéd mandulatorta dióval
Svéd mandulatorta dióval
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt otthon mandula, és svéd mandulatortát akartam enni. Így hát diósan készítettem el, de ugyanez recept szerint mandulával készítve is isteni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 25 dkg diót a cukorral ledaráljuk, majd az 5 dkg-ot darabokra törjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, és egybeforgatjuk a diós keverékkel.
  3. 2 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk egy sütőpapírra, és erre adagoljuk a masszát, egyenletesen eloszlatva.
  4. Előmelegítve, 170°C-on 15-20 percig kell sütni.
  5. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel, porcukorral és tejjel, valamint a vaníliával.
  6. Folyamatos kevergetés közben ezt a masszát felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és még melegen a kockára vágott vajat belekeverjük (én botmixerrel szoktam, akkor minden csomó eltűnik belőle!!).
  7. Ha kihűlt a lap és a krém, akkor összeállítjuk a tortát, nem baj, ha lapos.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 109
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyuszi konyha

Mióta szakács: 2013.05.20.
3 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

svéd mandulatorta dióval, diótorta, vaníliakrémes diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

857
nádcukor 12 dkg
dió 30 dkg
tojásfehérje 4 db
tojássárgája 4 db
étkezési keményítő 3 dkg
tej 2 dl
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mandulapehely 5 dkg