r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyuszi konyha
Svéd mandulatorta dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 857 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5140 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 412 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 857 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 5140 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 25 dkg diót a cukorral ledaráljuk, majd az 5 dkg-ot darabokra törjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, és egybeforgatjuk a diós keverékkel.
  3. 2 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk egy sütőpapírra, és erre adagoljuk a masszát, egyenletesen eloszlatva.
  4. Előmelegítve, 170°C-on 15-20 percig kell sütni.
  5. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel, porcukorral és tejjel, valamint a vaníliával.
  6. Folyamatos kevergetés közben ezt a masszát felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és még melegen a kockára vágott vajat belekeverjük (én botmixerrel szoktam, akkor minden csomó eltűnik belőle!!).
  7. Ha kihűlt a lap és a krém, akkor összeállítjuk a tortát, nem baj, ha lapos.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3252
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Svéd mandulatorta dióval
nyuszi konyha 3 recept

Nem volt otthon mandula, és svéd mandulatortát akartam enni. Így hát diósan készítettem el, de ugyanez recept szerint mandulával készítve is isteni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek