Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanelbullar - Svéd fahéjas csiga

Kanelbullar - Svéd fahéjas csiga
Kanelbullar - Svéd fahéjas csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az isteni svéd fahéjas csiga mindig a gyermekkoromra fog emlékeztetni :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is az élősztőt "megolvasztjuk" a cukorban.
  2. Mialatt ez történik, a vajat feltesszük  olvadni a sütőre, mikor kész, beleöntjük a lábasba, hozzá a tejet.
  3. Ezután az egész folyadékot hozzáöntjük, és kissé kevergetjük.
  4. Beleöntjük a lisztet és kidolgozott tésztát csinálunk.
  5. Meleg helyen 1,5-2 óráig kelesztjük.
  6. 3-4 részbe osztjuk attól függ hogy mennyi lett a tészta. Kinyújtjuk kb. 1 cm-re és bekenjük 1-2 mm vastagon a töltelékkel egészen a szélig.
  7. Ezután betesszük kicsi muffin formácskákba, és lekenjük tojással de ez el is hagyható.
  8. Melegen tálaljuk vagy lefagyasztjuk :)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 994
elküldve: 2
receptkönyvben: 236
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, svéd fahéjas kelt csiga

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anagyem
anagyem Sat, 2015-09-26 12:42

Kedves Heléna!
Bocsi, de nem értem, mit jelent az, hogy az élesztőt megolvasztjuk a cukorban?
Cukros tejben? 25 dkg cukor?
Köszi
Az első lépésnél megakadtam
Mária

márta66
márta66 Mon, 2016-03-07 10:41

Kedves Mária, a kérdésed nyilván okafogyott,( azóta már "ja, persze, mint a ..." felismerésed alapján megcsináltad, vagy választ kaptál rutinosabb kelt tészta készítőktől). Az élesztő felfuttatásához nyilván nem a teljes tej és cukormennyiséget kell felhasználni, hanem "amúgy szokásosan", mondjuk 1 dl tejben -2 kk kanál cukorral. A többi a tészta összeállításánál kerül bele, mint minden kelt cuccba. Üdv. Márta

murmulya
murmulya Fri, 2011-12-02 11:09

Szeretnék sütni ilyen finomságot, de hadd kérdezzem meg, nem maradt ki egy lépés? Nem kell összecsavarni és felvágni? Mitől lesz csiga formája? A 4-8 evőkanál fahéj az mit jelent? A 8 épp 2-szer annyi mint a 4, és evőkanálról beszélünk, tehát nem elhanyagolható a különbség. Most akkor mennyi is? Előre köszönöm, ha valaki segít ebben, nem vagyok rutinos sütögető.

Adroca
Adroca Sun, 2011-07-31 16:16

Heléna kérlek tölts fel minél több svéd receptet!!!!!
A neten nem találok túl sokat! :)

Adroca
Adroca Tue, 2011-05-17 08:55

Jól néz ki a süti!
Köszönöm a receptet! Vadászom a svéd finomságokat. :)
...és én csak szeretnék kint élni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-31 17:17

Szia Heléna!

Én láttam az Auchanban Jégcukrot, amit a svédek tesznek a tetejére. Jómagam is kint éltem évekig és nagyon megszerettem ezt a sütikét, ezért nagyon megörültem neki, hogy nálunk is kapható :).

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Tue, 2011-01-25 22:41

 Tudom tudom hogy kardamon is illene bele de én nem teszek bele mert én nem annyira szeretem..Én is kinnt éltem és ezáltal tudom , hogy ha pärlsocker-t tennék rá még finomabb lenne de sajnos az itt Magyarországon NEM kapható.. Azért köszi a tanácsokat :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 14:26

Illetve a tetejére egy kis gyöngycukrot is lehet szórni, hogy fokozzuk az élvezeteket! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 14:24

Kedves Heléna!
Mivel itt lakom Svédországban, és sokszor sütöttem meg ezt a sütit svéd receptek alapján - az egyik kedvencem - engedd meg, hogy javasoljam, hogy a tésztájába egy kis kardemom teszi igazán finommá!
Nóri

727
finomliszt 100 dkg
vaj 20 dkg
cukor 25 dkg
élesztő 5 dkg
tej 0.5 l
tojás 1 db
vaj 20 dkg
fahéj 8 ek
vaníliás cukor 1 csipet
cukor 20 dkg