Nosalty Logó

Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 685 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 261 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 685 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    1409 micro
  • β-karotin
    8093 micro
  • β-crypt
    5838 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 4111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben 1 ek cukorral.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a sütőben megsütött sütőtököt, aminek a héját előzőleg eltávolítottuk.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot és belecsorgatjuk a mézet, majd alaposan átforgatjuk.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk. Négy egyenlő széles csíkra vágjuk, a csíkokból pedig téglalap alakú darabokat.
  7. A túrókrémet egyenlően halmozzuk a tésztalapokra.
  8. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét. A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
  9. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  10. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  12. Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1395
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Mindkettőt szeretjük, így a bukta és a sütőtök házasságából született meg ez a fincsi sütike. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi süteménybe belecsempészhető és ilyen jól feldobható vele a hagyományos recept. 18 db bukta lett belőle.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Andi! Kelt is, bukta is, süt?tökös is, fincsi, köszönöm! :-O :-O Éva-Anyóca

Andi80_

Nagyon szívesen!

witch

Csodalatos! Olyan jo otleteid vannak. :)

Andi80_

Köszönöm, igyekszem :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki!

Andi80_

Köszi :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.