r
Nosalty Logó

Lekváros buktácskák Narancshéj konyhájából

KösziAnyu
Lekváros buktácskák Narancshéj konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

734
Kalória
15.9g
Fehérje
119.7g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
40.5g
Víz
115.4g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1196.6 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    405 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1057 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 7337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. Kenjünk ki és szórjunk meg morzsával egy nagyobb, magas falú tepsit (kb. 30x40-est, de legyen inkább nagyobb, mint kisebb). Tegyük félre.
  2. A tésztához szitáljuk a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a puha vajat, a sót, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és az élesztőt.
  3. Öntsük hozzá a 4 dl langyos tejet, keverjük bele a tojásokat, és dolgozzuk össze az összetevőket a mixer tésztakeverőjével, míg a tészta hólyagos lesz.
  4. Lefedve tegyük meleg helyre kelni kb. 30 percre, míg a duplája lesz. Röviden gyúrjuk át ismét, és kelesszük tovább.
  5. Gyúrjuk át még egyszer, majd vágjuk 40 adagra. Kissé lapítsunk le minden darabot, és tegyünk a közepükbe 1-1 tk tetszőleges ízű lekvárt (a legjobb valamilyen pikáns, bogyós gyümölcsből készült lekvár). Hajtsuk a tésztát a töltelékre úgy, hogy jól záródjon, majd rakjuk a gombócokat szorosan egymás mellé a kikent tepsibe.
  6. Kenjük meg a tetejüket pár ek langyos tejjel, takarjuk le, és kelesszük, míg megdagadnak.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
  8. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd óvatosan válasszuk szét a buktákat.
  9. Ízlés szerint porcukorral/vaníliaöntettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy régebbi újságból származó recept. Igaz, a kelesztés miatt sok idő rámegy, de megéri elkészíteni, mert nagyon finom, pihe-puha és foszlós a tésztája.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...