r
Nosalty Logó

Sütőtökös tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Sütőtökös tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    1096 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.4 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10650 micro
  • β-crypt
    8764 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 3629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökpüréhez a tököt héjában 200 fokon 40-50 percig sütjük, majd ha kihűlt, kikaparjuk a húsát, és félretesszük.
  2. Gőz fölött a tojássárgáját cukorral 80 fokig melegítjük, majd habosra keverjük - eközben ki is hűl. Hozzákeverjük a kihűlt, natúr sütőtökpürét, a fahéjat, a narancshéjat és a Cointreau felét a tojásos keverékhez. Végül mehet hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone is, amivel csomómentesre keverjük a krémet.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval és egy kevés cukorral félkemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
  4. A kávét lefőzzük (elkészíthetjük kotyogósban, de akár instant kávénak is, ez esetben 4 ek. instant kávé + 4 dl meleg víz az arány), majd egy mélyebb tálkába önjük. Hozzáadjuk a Cointreau másik felét, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A babapiskótákat előkészítjük: egyesével belemártjuk őket a kávéba, de egy pillanatra. Egy átlátszó üvegtálban vagy jénaiban (szebben mutat) elrendezzük az első beáztatott babapiskóta-réteget. Erre rákenünk egy adag krémet, majd vékonyan meghintjük 2 evőkanál kakaóporral.
  6. Ezt a műveletet még kétszer (vagy háromszor) megismételjük: áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, végül szépen elsimított krémmel zárjuk a tetejét.
  7. Érdemes hűteni kb. egy napot (nem kötelező), hogy jól összeérjenek az ízek, és átpuhuljon a babapiskóta.
  8. Tálaláskor meghintjük a tetejét kakaóporral, és reszelünk rá friss narancshéjat. Isteni finom desszert!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2861
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 12.

Receptkategóriák

Sütőtökös tiramisu
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve, és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit szerénykedni, ezek így együtt isteni egyveleget alkotnak. Viszont, ha egy igazán különleges, őszies-télies tiramisut szeretnétek, próbáljátok ki sütőtökös verzióban is. A sütőtök egy igazán sokoldalú alapanyag, sós és édes fogásokban is egyaránt helyt áll, szóval miért is ne kerülhetne a tiramisuba is, hiszen tökéletesen krémes az állaga, és szuper édes az íze. Narancshéjjal és Cointreau-val (narancslikőr) pedig még tovább fokozhatjuk az élményt..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek