r
Nosalty Logó

Tiramisu 7. - friss piskótával

NS
Tiramisu 7. - friss piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

695
Kalória
21.6g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
120.4g
Víz
315.1g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
43.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
  6. A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
  8. A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
  9. A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
  10. Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36

Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...