Tiramisu 7. - friss piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
süti sütés nélkül
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
28g tojás35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
5g rum12 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
46 kcal
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g rum46 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
182 kcal
Összesen
2769
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
22.6g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
9g tojás11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
20.5g mascarpone83 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
16.4g feketekávé1 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
6.6g cukrozatlan kakaópor15 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1514.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 120.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 147 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6059.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 2571 mg
-
Nátrium 1477 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.3 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 481.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1753 micro
Összesen
2769
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
2 db tojás
-
250 g mascarpone
-
8 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
- Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
- A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
- A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
- A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
- A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
- A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
- Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20842
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.
Ajánló
Szebb lesz a végeredmény, ha az utolsó krémréteg tetejére bármilyen mintájú, kivágott papírsablont helyezünk, és így szórjuk meg a kakaóporral. Megéri kipróbálni, a végeredmény nagyon tetszetős.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17514 recept
Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!