r
Nosalty Logó

Tiramisu 7. - friss piskótával

NS
Tiramisu 7. - friss piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

695
Kalória
21.6g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
120.4g
Víz
315.1g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
43.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
  6. A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
  8. A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
  9. A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
  10. Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36

Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...