Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes hamis tiramisu kakaóval

Cukormentes hamis tiramisu kakaóval
Cukormentes hamis tiramisu kakaóval
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiaim nem szeretik a kávés süteményeket. Én viszont ki akartam magam próbálni a tiramisu készítésben. Így született meg a gondolat: a kávét helyettesíteni kell. Mivel a gyerekek még kicsik, a különböző likőrök nem jöhettek számításba. Sajnos! Maradt a kakaó.

Mivel épp fogyókúrán vagyunk, az amúgy sem túl kalóriaszegény összetevők mellé nem akartam még cukrot is keverni. Így ezt a 0 kalóriás, 0 GI-s eritrittel helyettesítettem. Féltem tőle picit, de teljesen jó lett, nincs mellék- vagy fura íze.
Ettől persze még nem nevezném diétás sütinek. Ha viszont tudsz szerezni cukormentes babapiskótát, akkor kisebb mennyiségben akár vércukor diéta alatt is fogyasztható szerintem. Bár ennek, bevallom, most nem számoltam utána.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az én edényem, amibe beletettem a sütit kb. 15*25 cm-es. Ez tele lett. Ezen kívül két 2-3 dl-es üvegpohárban két pohárkrém is készült a maradékból. Szóval lehet kicsit nagyobb az edény, mint az enyém.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet melegítsük fel bögrében, a mikróban, keverjünk el benne 1 ek. kakaóport, 1 ek. eritritet és a rum aromát, és öntsük át egy laposabb tálba, hogy bele tudjuk mártogatni a babapiskótákat.
  2. Verjük kemény habbá a tejszínt. Ehhez jó, ha előtte a hűtőben van egy órát. A felvert habot tegyük vissza a hűtőbe.
  3. Az egész tojásokat vízfürdő felett keverjük ki a maradék eritrittel. Addig melegítsük folyamatos kevergetés mellett, míg olyan meleg nem lesz, hogy ha beletesszük az ujjunkat, már nem tartanánk benne szívesen.
  4. A tojásos masszát vegyük le a vízfürdőről, és legmagasabb fokozaton habverővel keverjük, míg ki nem hűl. Sokáig tart. (Állványos robotgépek előnyben!) A végén keverjük bele a vanília kivonatot és az instant zselatint is.
  5. Keverjük el egy nagyobb tálban a mascarponét. Adjuk hozzá óvatosan a felvert habot, aztán a kihűlt tojásos masszát is.
  6. Mártsuk a piskótákat a kakaóba, és tegyük le egy rétegben az edény aljára. Vigyázzunk, ne ázzon szét, tényleg csak érintsük bele mindkét oldalát. Mint egy szivacs, így is sokat felszív.
  7. A piskótákra mehet egy réteg krém, majd megint piskóta és megint krém. (Nekem itt tele lett az edény. Ha magasabb az edényed, mehet bele még egy réteg.A tetején krém legyen.)
  8. Mehet be a hűtőbe dermedni. Dermedés után a tetejét szórd meg kakaóporral. Jó étvágyat!
  • tepsi mérete: 15x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nyuszimajom

Mióta szakács: 2016.01.03.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukormentes tiramisu, kakaós tiramisu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
babapiskóta 20 db
mascarpone 25 dkg
tojás 3 db
erythritol 20 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
habtejszín 400 ml
tej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 1 ml
zselatinfix 20 g