Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös grízdesszert szőlővel

Sütőtökös grízdesszert szőlővel
Sütőtökös grízdesszert szőlővel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék (nyers) sütőtökből készült, miután egy kis fejtörés után "megszállt az ihlet". A korhelylevesem után kellemes desszertnek bizonyult.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Langyosan tálaltam tejszínhabbal a tetején.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt szeletekre vágjuk, ezeket meghámozzuk, majd felkockázzuk.
  2. A citrom héjat nem reszeljük, hanem a megadott mennyiségnek megfelelően hajszálvékony csíkokat hámozunk.
  3. Kevés vízben a barna cukorból, a citrom héjából és levéből, a fahéjból pár perc alatt laza szirupot forralunk, majd hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, amit ebben a lében puhára főzünk.
  4. Ekkor belekanalazzuk a grízt, picit megsózzuk, és beleöntjük a tejet. Alaposan összekeverjük az egészet, és sűrű, sima masszát kapunk.
  5. Amikor kihűlt a grízes keverék, hozzáadjuk a tojássárgákat és a vajat, és egy jénai tálba simítjuk.
  6. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és elrendezzük a gríz tetején.
  7. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös grízdesszert, sütőtökös gríz szőlővel, sütőtökös-szőlős gríz sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
sütőtök 0.5 kg
búzadara 5 evőkanál
barna cukor 1 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 kk
citromlé 2 teáskanál
1 csipet
szőlő 5 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
vaj 1 ek