Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű levendulás-citromos krém

Habkönnyű levendulás-citromos krém
Habkönnyű levendulás-citromos krém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi nyári, fanyar-fűszeres, könnyed tejszínhabkrém, amely szuper piskótákhoz (pl. pohárdesszerthez), de a levendulás vajas kekszre is egy kis kupac isteni finom.

Ugyan habtejszín az alapja, de mivel a kemény habbá vert a habtejszín térfogata kb. háromszorosára nő, így egy adag mindössze minimális kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha fokozni szeretnénk a krém élvezeti értékét, akkor néhány mentalevéllel, vagy lime reszelt héjával és levével tudjuk ezt elérni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverés előtt a habtejszínt mélyhűtőbe tesszük kb. egy órára. Addig elkészítjük, és visszahűtjük a zselatint.
  2. Megmossuk a levendulát, és leszedjük a virágokat egy tálkába, majd megmossuk, és hozzáreszeljük a citrom héját, beletesszük a vaníliaőrleményt, a cukrot, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy kis lábasba tesszük a vizet és a lapzselatint, lassú tűzön feloldjuk benne (nem forraljuk, csak melegítjük), és utána lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a cukrot, és félretesszük. Ha elkezd bőrösödni, akkor rákeverünk, esetleg picit melegítünk rajta.
  4. A mélyhűtőből kivett habtejszínt kemény habbá verjük, majd szűrőn keresztül lassan csorgatva és közben óvatosan kevergetve öntjük bele a zselatinos masszát, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Ha már teljesen egynemű, akkor szűrőn keresztül belefacsarjuk a citrom levét is. Felhasználásig hűtőben tároljuk, majd sima csöves habzsákból adagoljuk tetszőleges mennyiségben.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos - levendulás tejszínhabkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

83
habtejszín 250 ml
lapzselatin 4 db
víz 8 ek
cukor 6 ek
vanília 2 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
levendula 6 db