Sütőtökös-burgonyás kenyér

- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
48.8g finomliszt178 kcal
-
20.9g sütőtök8 kcal
-
10.5g burgonya6 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
7g tej4 kcal
-
7g joghurt4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.5g szárított paradicsom9 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 525 micro
-
β-karotin 2729 micro
-
β-crypt 2187 micro
-
Likopin 5738 micro
-
Lut-zea 211 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6115.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1243 mg
-
Nátrium 3675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 499.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2102 micro
-
β-karotin 10918 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 846 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 610 micro
-
Likopin 1600 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
-
2 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
1.5 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg szárított paradicsom
Elkészítés
- Kisebb fazékba tesszük a kockára vágott burgonyát és sütőtököt, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és puhára főzzük.
- A langyos tejbe keverjük a cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Villával vagy burgonyatörővel még melegen megtörjük a főtt burgonyát és sütőtököt, majd langyosra hűtjük.
- Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és a joghurtot. Lisztet a sóval együtt a sütőtökös keverékhez adjuk, majd bedagasztjuk a tésztát. (Ha ragad, kevés lisztet adunk hozzá.)
- Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen mindkettőt egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megszórjuk a felaprított aszalt paradicsommal.
- A hosszanti oldala mentén középre hajtjuk a tészta 1/3 részét, majd ráhajtjuk a másik oldal felőli 1/3 részt.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kenyereket, 15-20 percig pihentetjük, majd éles késsel vagy pengével rézsútosan bevagdossuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2778
- Feltöltés dátuma: 2011. november 11.
Ajánló
Magában, vajjal vagy pirítósként fogyasztva egyaránt finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Burgonyás kenyér sütésére készülődve támadt az az ötletem, hogy mi lenne, ha a főzésre váró burgonya mellé, hámozott, kockára vágott sütőtök is kerülne. Kipróbáltam, és egy örömteli élménnyel lettem gazdagabb. A sütőtök édeskés íze, zamata miatt tejjel dagasztottam a kenyeret, de kevés joghurt is került a tésztába. Már sülés közben is finoman érezni lehetett a sütőtök és kisebb mértékben a burgonya illatát. Az összetevői az ízében is megmutatkoztak, és ez a gyönyörű napságra szín...teljesen magával ragadott: ). Bevallom, szerelem lett belőle. Az első próbálkozás óta szinte minden héten készül valami ebből a tésztából. Az egyik alkalommal sütőtökös bucikat készítettem. Egy másik alkalommal a kinyújtott tésztát aszalt paradicsommal szórtam meg, és hosszúkás alakúra formáztam. Ez utóbbi receptje következik.
Hozzászólások (4)
A hozzávalók között nem szerepel a süt?por. Ha éleszt?s, miért kell bele süt?por is?
Lina! Köszönöm, hogy szóltál, a süt?por véletlenül maradt ebben a receptben. Kivettem. (De ett?l függetlenül vannak olyan tészták - nálam is találsz többet - amely éleszt?t és süt?port is tartalmaz. A süt?por tovább lazít a tésztán. Könnyebb lesz.)
Rétes, finom lisztb?l érdemes készíteni?
Kedves Tündér! Nem tudom mit ronthattam el, de nekem nem lett ilyen leveg?s pedig még süt?port is tettem bele. Igaz legalább 10 dkg lisztet vett még fel. És úgy érzem nem is sült át rendesen, pedig vagy egy órán át sült. Volna valami ötleted? Köszönettel Timi