r
Nosalty Logó

Sütőtökös-burgonyás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös-burgonyás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3034 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2729 micro
  • β-crypt
    2187 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 758 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    3675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10918 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3034 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    610 micro
  • Likopin
    1600 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kisebb fazékba tesszük a kockára vágott burgonyát és sütőtököt, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és puhára főzzük.
  2. A langyos tejbe keverjük a cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Villával vagy burgonyatörővel még melegen megtörjük a főtt burgonyát és sütőtököt, majd langyosra hűtjük.
  4. Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és a joghurtot. Lisztet a sóval együtt a sütőtökös keverékhez adjuk, majd bedagasztjuk a tésztát. (Ha ragad, kevés lisztet adunk hozzá.)
  5. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen mindkettőt egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megszórjuk a felaprított aszalt paradicsommal.
  6. A hosszanti oldala mentén középre hajtjuk a tészta 1/3 részét, majd ráhajtjuk a másik oldal felőli 1/3 részt.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kenyereket, 15-20 percig pihentetjük, majd éles késsel vagy pengével rézsútosan bevagdossuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2778
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Magában, vajjal vagy pirítósként fogyasztva egyaránt finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyás kenyér sütésére készülődve támadt az az ötletem, hogy mi lenne, ha a főzésre váró burgonya mellé, hámozott, kockára vágott sütőtök is kerülne. Kipróbáltam, és egy örömteli élménnyel lettem gazdagabb. A sütőtök édeskés íze, zamata miatt tejjel dagasztottam a kenyeret, de kevés joghurt is került a tésztába. Már sülés közben is finoman érezni lehetett a sütőtök és kisebb mértékben a burgonya illatát. Az összetevői az ízében is megmutatkoztak, és ez a gyönyörű napságra szín...teljesen magával ragadott: ). Bevallom, szerelem lett belőle. Az első próbálkozás óta szinte minden héten készül valami ebből a tésztából. Az egyik alkalommal sütőtökös bucikat készítettem. Egy másik alkalommal a kinyújtott tésztát aszalt paradicsommal szórtam meg, és hosszúkás alakúra formáztam. Ez utóbbi receptje következik.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

A hozzávalók között nem szerepel a süt?por. Ha éleszt?s, miért kell bele süt?por is?

Törölt felhasználó

Lina! Köszönöm, hogy szóltál, a süt?por véletlenül maradt ebben a receptben. Kivettem. (De ett?l függetlenül vannak olyan tészták - nálam is találsz többet - amely éleszt?t és süt?port is tartalmaz. A süt?por tovább lazít a tésztán. Könnyebb lesz.)

Törölt felhasználó

Rétes, finom lisztb?l érdemes készíteni?

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Nem tudom mit ronthattam el, de nekem nem lett ilyen leveg?s pedig még süt?port is tettem bele. Igaz legalább 10 dkg lisztet vett még fel. És úgy érzem nem is sült át rendesen, pedig vagy egy órán át sült. Volna valami ötleted? Köszönettel Timi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.