r
Nosalty Logó

Sütőben sült zabkorpás pulykafasírt

b._katka
Sütőben sült zabkorpás pulykafasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

228
Kalória
33.9g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
139.3g
Víz
128.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 228 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1715 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 915 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát lereszeljük, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, a tojást, illetve annyi zabkorpát, amennyit felvesz a massza, hogy formálható legyen (a zabkorpa helyettesíti a kenyeret). Összegyúrjuk.
  2. Kis golyókat formálunk, ezeket beleforgatjuk a zsemlemorzsa helyett használt zabkorpába.
  3. Mivel sütőben lesz sütve, ezért előtte a zabkorpához keverjünk egy kevés olívaolajat, épp csak annyit, hogy a színe sötétebb legyen, de semmiféleképp ne tocsogjon az olajban.
  4. A meghempergetett fasírtgolyókat sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem, főzelékkel, édesburgonyával is isteni. Ha nem hempergetjük meg zabkorpában és kissé laposabb pogácsákat készítünk, akkor kitűnő hamburger husi lesz belőle.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...