r
Nosalty Logó

Sütőben sült töltött tojás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sütőben sült töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1891 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 474 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    2286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 1891 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Ezután óvatosan szedjük ki a sárgáját úgy, hogy a fehérje egyben maradjon. A kiszedett sárgákat ezután villával törjük kicsit össze.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipetnyi szerecsendióval, és pároljuk pár percig.
  3. Ezután adjuk hozzá a sonkát, majd azzal is pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük alaposan össze, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
  4. Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd helyezzük bele egymásmellé a tojásfehérjéket. Ezután mindegyiket töltsük meg a langyosra hűlt töltelékkel, majd ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt. Végül pedig szórjuk meg a reszelt sajttal.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük 10-15 percig, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és kissé megpiruljon.
  6. Az elkészült tojásokat ízlés szerint kínálhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 168
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 13.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek