Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli, áfonyás pohárkrém

Sütés nélküli, áfonyás pohárkrém
Sütés nélküli, áfonyás pohárkrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a pohárdesszerteket, főleg nyáron, amikor az ember egy kis édesre vágyik, de a sütőt nincsen kedve beindítani. Hamar megvan, csak egy pár hozzávalót kell összedobni, csak győzze az ember a hűtőztetést kivárni!

Eléggé "elnéző" recept, hiszen a kekszet is választhatjuk ízlésünk szerint, meg a gyümölcsöt a tetejére is. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy konyhai aprítóban kissé ledaráljuk a kekszet. Hozzákeverjük az olvasztott vajat. Vizes homok jellegű lesz az állaga.
  2. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a reszelt narancs héjjal (vagy helyettesíthető narancs aromával), és jól elkeverjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáforgatjuk.
  3. Az áfonyákat egy edénybe dobjuk és melegíteni kezdjük, kissé szétnyomkodjuk őket. Közben hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Nem kell sokáig főzni, csak gyorsan párat rottyantani rajta, hagyjuk hűlni.
  4. A desszert összeállításához tegyünk a kiválasztott pohár aljára egy kis kekszet, erre a mascarponés krémet, egy kevés áfonyás szószt, újra mascarponét és végezetül megint egy kevés áfonyát. Fél órát pihentessük hűtőben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 292
össznézettség: 820
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
119 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
digestive keksz 90 g
vaj 30 g
mascarpone 250 g
porcukor 70 g
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 100 ml
áfonya 30 g
vaníliaaroma 1 tk
cukor 2 ek