Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült gesztenyés krémleves

Sült gesztenyés krémleves
Sült gesztenyés krémleves
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves szegfűszeges olajjal megillatosítva. A levest megszórhatjuk kevés friss kakukkfű levelekkel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyét keresztbe bevágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghántjuk úgy, hogy a belső hártyát is eltávolítjuk. 2 gesztenyét félreteszünk.
  2. A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, majd a gesztenyével együtt apró darabokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, kettévágjuk, egy-egy szegfűszeget szúrunk a felekbe.
  3. A burgonyát, zellert és a hagymát 2 ek olajban megdinszteljük, felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 25 perc alatt megfőzzük.
  4. 4 ek olajban a megmaradt 3 szegfűszeget kb. 2 percig melegítjük, míg az olaj átveszi a szegfűszeg illatát.
  5. A félretett 2 gesztenyét vékony szeletekre vágjuk. A megmaradt 1 ek olajat felforrósítjuk, és a gesztenye szeleteket körben megpirítjuk benne.
  6. A levest levesszük a tűzről, a hagymát eltávolítjuk, a többit botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a créme fraîchét, sóval ízesítjük.
  7. A levest tányérokba szedjük. Meglocsoljuk a szegfűszeges olajjal, és a pirított gesztenyeszeletekkel megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyekrémleves szegfűszeges olajjal, tejszínes gesztenyekrémleves, gesztenyekrémleves crème fraîche-vel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

773
gesztenye 700 g
burgonya 250 g
zeller 150 g
vöröshagyma 1 kis db
szegfűszeg 5 db
olívaolaj 7 ek
zöldség alaplé 1.2 l
fehérbor 250 ml
0 ízlés szerint
crème fraîche 200 g