r
Nosalty Logó

Mustáros csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 791 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1584 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 157 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 791 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1584 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A mustáros szárnyhoz

  1. A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk, és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk.
  2. A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük, és kanál segítségével bekenjük a szárnyak felső felét.
  3. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk, és a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét, és további 20-25 percig sütjük. (Ha a máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 ek vizet.)
  4. A pirosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük, tésztával és friss salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 31110
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük, majd félidőben megfordítjuk, bekenjük a másik felét, és amikor szép piros, el is készült. Szárnyból készítettem, de bármilyen csirkehúsból készíthető, akár egy feldarabolt egész csirkéből is. (Ötlet: Sütés című könyv.)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett és könny? elkészíteni!

Törölt felhasználó

Sensit! örülök, hogy sikerrel jártál!

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, nagyon finom,mindenkinek ízlett.Én megcsináltam a mázat,csak nem rá kentem hanem be pácoltam vele a húsokat. A mákot elhagytam mert a fiam nem szereti.

Törölt felhasználó

Ejiku! Örülök, hogy tetszett! A mákot nyugodtan el lehet hagyni.Csak egy ötlet, ami változatossá teszi:)

Törölt felhasználó

:)

K.Orsolya

Anno ez volt a lányom kedvence -- úgy egy évesen :) Ideje, hogy második lányomat is megkínáljam vele, hátha nála is hasonlóan osztatlan sikert arat majd! (Én a csirkeszárnyat darabjaira vágom, a végét kidobom, majd a "felkart"=kis csirkecombot és "alkart" egy éjszakára a szószba teszem. Onnan kivéve szép sorban belefektetem a tepsibe, s már sülhetnek is -- mákot én is kihagyom.) Csak ajánlhatom mindenkinek -- kicsiken kívül a nagyok is imádják! KOrsi

Törölt felhasználó

Nem kell kidobni a szárnyvéget, nagyon finom levesbe való lesz bel?le vagy alaplét lehet vele gazdagítani!

Hozzávalók

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek