Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros csirkeszárnyak

Mustáros csirkeszárnyak
Mustáros csirkeszárnyak
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük, majd félidőben megfordítjuk, bekenjük a másik felét, és amikor szép piros, el is készült. Szárnyból készítettem, de bármilyen csirkehúsból készíthető, akár egy feldarabolt egész csirkéből is. (Ötlet: Sütés című könyv.)

hozzávalók / 2 adag

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk, és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk.
  2. A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük, és kanál segítségével bekenjük a szárnyak felső felét.
  3. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk, és a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét, és további 20-25 percig sütjük. (Ha a máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 ek vizet.)
  4. A pirosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük, tésztával és friss salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 705
elküldve: 8
receptkönyvben: 505
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karamelles-mustáros csirkeszárnyak

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Takika777
Takika777 Thu, 2014-02-20 20:21

Nem kell kidobni a szárnyvéget, nagyon finom levesbe való lesz belőle vagy alaplét lehet vele gazdagítani!

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Mon, 2013-01-07 15:19

Anno ez volt a lányom kedvence -- úgy egy évesen :) Ideje, hogy második lányomat is megkínáljam vele, hátha nála is hasonlóan osztatlan sikert arat majd! (Én a csirkeszárnyat darabjaira vágom, a végét kidobom, majd a "felkart"=kis csirkecombot és "alkart" egy éjszakára a szószba teszem. Onnan kivéve szép sorban belefektetem a tepsibe, s már sülhetnek is -- mákot én is kihagyom.)
Csak ajánlhatom mindenkinek -- kicsiken kívül a nagyok is imádják!
KOrsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-13 19:34

Kipróbáltam, nagyon finom,mindenkinek ízlett.Én megcsináltam a mázat,csak nem rá kentem hanem be pácoltam vele a húsokat. A mákot elhagytam mert a fiam nem szereti.

874
csirkeszárny 8 db
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
mustár 4 ek
barna cukor 1 ek
citromlé 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
pepperoni 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek