r
Nosalty Logó

Spárgás-kapros lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgás-kapros lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6209.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    3614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 2078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.
  2. A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.
  3. A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.
  4. A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  5. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 232
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek