Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pudingos kosárkák

Sült pudingos kosárkák
Sült pudingos kosárkák
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlen volt. :-)
Egyszer maradt egy kevés az almáspite tésztájából. Fogtam egy créme brulée formát és beletömködtem, majd raktam rá gyümölcsöt és megkentem egy fajta lekváros sziruppal. Egész jó lett. Azóta számtalan variánsát készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pudinghoz

ajánlat

Élettani hatása: erösen savasít.
Fogyasztása csak lúgosító ételek mellett javasolt.
Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk és lisztezünk egy 12 darabos muffinformát.
  2. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszt, sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
  3. A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. Ez kb. 30 másodperc! Vagy egyszerűen felfőzzük a pudingot.
  4. A sárgabarack konzervet lecsepegtetjük.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és nekilátunk az összeállításnak. A tésztából közepes méretű gombócokat tépkedünk, és a kezünkkel kilapogatjuk, majd belenyomkodjuk a muffinformába, egészen a peremig érjen. Ne hagyjuk túl vastagra, mert akkor sülés közben kinyomja majd a pudingot.
  6. Ezután mindegyik aljára fektessünk fél sárgabarackot, és kanalazzunk rá 1-2 evőkanál pudingot. A tetejét kis barackdarabbal díszíthetjük.
  7. 170 fokos sütöben kb. 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta széle szépen barnulni kezd. Ne süssük túl barnára, mert a tészta keményre szárad.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan, egy villa segítségével forgassuk ki őket.
  9. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 227
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kosárkák, sárgabarackos-pudingos kosárkák, gyümölcsös-pudingos kosárkák

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heiley
Dia / heiley Thu, 2010-09-16 22:25

Ma megcsináltam! Nagyon finom lett, mindenki oda volt érte. De én raktam az aljára barack lekvárt meg a tetejére is. A másikban pedig csokidarab volt, a tetején csoki ostyarúddal. :) Én nem raktam bele gyümit, de ezer féle képpen meglehet csinálni. :) Köszi a receptet!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-09-16 22:32

Szia Heiley!
Így van, ezerféleképpen lehet variálni, ez a jó benne, a csoki is nagyon jó ötlet!
Köszi, hogy kipróbáltad!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-06 12:25

Én tejet is tettem a tésztába mert sehogysem akart összeállni. A kosaraat 10 percig sütöttem magukban aztán tettem rá a pudingot. Jó lett így is..:) Kicsit leragadt,de kikapargattam:D

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-07-04 19:38

Szia Kremy, őszinte leszek: még nem próbáltam. Nem tudom, hogy a papírba hogy lehet beletömködni normálisan ezt a tésztát. De szerintem csak türelem kérdése. Technikailag és kémiailag elvileg semmi akadálya nincs. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-06 12:27

Jahogy te vagy a feltöltő? Kicsit belezavarodtam a nevekbe:D
Papír nélkül csináltam mert nem tudtam beletömködni végülis.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-07-06 12:34

Jah, illett volna odaírnom a végére, hogy Eszter...Bocsánat. :-)
Na, azért csak sikerült. Igen, a tésztához szükséges folyadék mennyiség elég változó lehet, függhet a liszttől, a tojás mérettől, meg ki tudja még mitől.
Na, azért csak sikerült. Köszi, hogy kipróbáltad! :-)

zanni
zanni Fri, 2010-06-04 19:42

ez nagyon aranyos süti, tettem rá rózsaszín gyöngyöket :)
remélem finom is lett, még várom a többieket, hogy megkóstoljuk :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-04 20:00

Nagyon kiváncsi vagyok, feltétlenül írd meg, hogy ízlett! :-)

667
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 tk
porcukor 6 dkg
tejföl 0.5 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
cukor 2 csapott ek
vanília 1 db
sárgabarack 8 db