r
Nosalty Logó

Sült pudingos kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Sült pudingos kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 667 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 2668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 163 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 667 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    854 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6450 micro
  • β-crypt
    600 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 2668 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk és lisztezünk egy 12 darabos muffinformát.
  2. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszt, sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
  3. A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. Ez kb. 30 másodperc! Vagy egyszerűen felfőzzük a pudingot.
  4. A sárgabarack konzervet lecsepegtetjük.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és nekilátunk az összeállításnak. A tésztából közepes méretű gombócokat tépkedünk, és a kezünkkel kilapogatjuk, majd belenyomkodjuk a muffinformába, egészen a peremig érjen. Ne hagyjuk túl vastagra, mert akkor sülés közben kinyomja majd a pudingot.
  6. Ezután mindegyik aljára fektessünk fél sárgabarackot, és kanalazzunk rá 1-2 evőkanál pudingot. A tetejét kis barackdarabbal díszíthetjük.
  7. 170 fokos sütöben kb. 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta széle szépen barnulni kezd. Ne süssük túl barnára, mert a tészta keményre szárad.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan, egy villa segítségével forgassuk ki őket.
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17779
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 11.

Ajánló

Élettani hatása: erösen savasít. Fogyasztása csak lúgosító ételek mellett javasolt. Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Véletlen volt. :-) Egyszer maradt egy kevés az almáspite tésztájából. Fogtam egy créme brulée formát és beletömködtem, majd raktam rá gyümölcsöt és megkentem egy fajta lekváros sziruppal. Egész jó lett. Azóta számtalan variánsát készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.