r
Nosalty Logó

Diós kosárkák 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kosárkák 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 4885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tészta elkészítésével kezdjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat, és homogén masszává gyúrjuk. (A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozzávalók átmelegednek, morzsalékos lesz a tésztánk.)
  2. A tésztabucit folpackba csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Az omlós tésztából vékony karikákat vágunk, és a tortaformákba kb. 2-3 mm vékony tésztaréteget nyomkodunk. (Lehet úgy is, hogy az egész tésztát kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle.) A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  4. A formákat "vakon" elősütjük, vagyis sütőpapír darabokat teszünk rájuk, és arra például babot vagy más száraz hüvelyeset szórunk. (Mivel nem volt otthon babom, diót szórtam rá, így a pirítást is megspóroltam.)
  5. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük így a formákat. (Ez a művelet egyébként elhagyható, de így sokkal ropogósabb lesz a tészta, és nagyobb lesz a kontraszt a puha töltelékkel.)
  6. A töltelékhez a kimért diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk (vagy a fentiek szerint dióval sütünk vakon), majd késes robotgépben kissé durvább szeműre őröljük.
  7. Acukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a darált diót, az étkezési keményítőt, végül az olvasztott vajat. Habos masszát kapunk.
  8. A masszát a tésztakosarakba kanalazzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük, míg a krém széle elkezd pirulni. Ezután mindegyik tortácska közepére egy-egy diószemet teszünk és 160 fokon tovább 15-20 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30270
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Ha nincs ilyen sütőformánk, vagy nem akarunk vele bíbelődni, az omlós tésztát egyszerűen nyújtsuk ki, béleljünk ki vele egy pitetálat vagy tortaformát, és a masszát töltsük bele, majd ugyanúgy járjunk el, ahogyan a 4. lépéstől írom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem volna kis tortácska sütőformákat. Most végre vettem egyet. A recept alapja Christian Teubner a Világ 100 leghíresebb süteménye című könyvében található pignoli tortácskák (fenyőmagos tortácskák). Mivel nem volt otthon fenyőmagom - egyébként is elég sok kell bele, és nagyon drága -, viszont legyőzhetetlen vágyat éreztem, hogy végre kipróbáljam az újdonsült formácskákat, diót használtam. Jelentem, nem szeretem a diós sütiket, ebből viszont kettőt is megettem. Ezenfelül vettem  végre egy kerámia pitetálat is, melynek ára a vicc-kategóriát súrolta (499 Ft). Maradt még omlós tésztám is, úgyhogy ma túrótorta lesz.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...