r
Nosalty Logó

Diós kosárkák 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kosárkák 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 451 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1221 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 4885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tészta elkészítésével kezdjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat, és homogén masszává gyúrjuk. (A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozzávalók átmelegednek, morzsalékos lesz a tésztánk.)
  2. A tésztabucit folpackba csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Az omlós tésztából vékony karikákat vágunk, és a tortaformákba kb. 2-3 mm vékony tésztaréteget nyomkodunk. (Lehet úgy is, hogy az egész tésztát kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle.) A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  4. A formákat "vakon" elősütjük, vagyis sütőpapír darabokat teszünk rájuk, és arra például babot vagy más száraz hüvelyeset szórunk. (Mivel nem volt otthon babom, diót szórtam rá, így a pirítást is megspóroltam.)
  5. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük így a formákat. (Ez a művelet egyébként elhagyható, de így sokkal ropogósabb lesz a tészta, és nagyobb lesz a kontraszt a puha töltelékkel.)
  6. A töltelékhez a kimért diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk (vagy a fentiek szerint dióval sütünk vakon), majd késes robotgépben kissé durvább szeműre őröljük.
  7. Acukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a darált diót, az étkezési keményítőt, végül az olvasztott vajat. Habos masszát kapunk.
  8. A masszát a tésztakosarakba kanalazzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük, míg a krém széle elkezd pirulni. Ezután mindegyik tortácska közepére egy-egy diószemet teszünk és 160 fokon tovább 15-20 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 29823
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Ha nincs ilyen sütőformánk, vagy nem akarunk vele bíbelődni, az omlós tésztát egyszerűen nyújtsuk ki, béleljünk ki vele egy pitetálat vagy tortaformát, és a masszát töltsük bele, majd ugyanúgy járjunk el, ahogyan a 4. lépéstől írom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig is szerettem volna kis tortácska sütőformákat. Most végre vettem egyet. A recept alapja Christian Teubner a Világ 100 leghíresebb süteménye című könyvében található pignoli tortácskák (fenyőmagos tortácskák). Mivel nem volt otthon fenyőmagom - egyébként is elég sok kell bele, és nagyon drága -, viszont legyőzhetetlen vágyat éreztem, hogy végre kipróbáljam az újdonsült formácskákat, diót használtam. Jelentem, nem szeretem a diós sütiket, ebből viszont kettőt is megettem. Ezenfelül vettem  végre egy kerámia pitetálat is, melynek ára a vicc-kategóriát súrolta (499 Ft). Maradt még omlós tésztám is, úgyhogy ma túrótorta lesz.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek