r
Nosalty Logó

Sült paprikás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Sült paprikás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 3987 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3011 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    821 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4325 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 3987 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal. Nem gyúrjuk, csak igyekszünk minél jobban elvegyíteni a vajat és a lisztet.
  2. Ha már csak borsónyi vajdarabok vannak a tésztában, akkor hozzáadunk annyi vizet, hogy összeálljon, majd két sütőpapír között lelapítva a hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A töltelék

  1. A sütőt előmelegítjük 190ºC-ra. Közben a paprikákat magas lángon hevített olajon elkezdjük pirítani.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaukkfű leveleket, és szinte feketére sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a sütőformánk.
  4. Belesimítjuk a formába, majd a tetejére sütőpapírra vagy fóliába száraz babot, rizst, akár kanalakat szórunk, és vakon sütjük 15 percig, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  5. Közben összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Ekkor, ha szeretnénk, kb. 5-8 dkg reszelt parmezánt vagy cheddar sajtot is tehetünk bele.
  6. Ezután egyenletesen a tésztába terítjük a paprikát, ráöntjük a tejszínes keveréket, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5374
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A quiche elkészítésében csak a tészta jelent egy kis nehézséget, de kevés gyakorlással könnyedén vesszük majd az omlós tészta akadályt is. Ez a lepény sült paprikával készült, és ha még ízesebben szeretnénk elkészíteni, tegyünk bele parmezánt vagy reszelt cheddart, esetleg karamellizáljunk hagymát is a paprikák mellé.

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek