Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kókusztejpuding

Sült kókusztejpuding
Sült kókusztejpuding
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta szerettem volna “reform” karamellt készíteni, és most elsőre sikerült is kókuszcukorból. Így refom verzióban tudtam elkészíteni a férjem egyik kedvenc gyerekkori édességét. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karamellhez a narancs héjából zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk. Egy vastagabb falú lábosban alacsony-közepes lángon karamellizálni kezdjük a kókuszcukrot a narancshéjjal együtt. Eltarthat néhány percig, amíg a cukor olvadni kezd, legyünk türelmesek. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
  2. Amikor a cukor elkezd olvadni, folyamatosan kevergessük, majd mikor egy nyúlós, ragacsos masszát kapunk, óvatosan öntsük hozzá a vizet. Ekkor a karamell darabokba áll össze, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális, alacsony tűzön kevergessük tovább, amíg teljesen fel nem olvad.
  3. Közben a kókusztejet a tojásokkal, a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kézi habverővel egyneműre keverjük, és félretesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. A narancshéjat eltávolítjuk a karamellből, majd a karamellt egy sütésálló edénybe öntjük és az edény alján és oldalán elterítjük. Az edénybe öntjük a kókusztejes keveréket is, és a sütőbe tesszük.
  5. 170 fokon 90-120 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megbarnult, de a közepe még remegős. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Karamelles kókusztejpuding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
kókusztej 1 l
tojás 5 db
xilit 2 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
kókuszcukor 20 dkg
víz 70 ml