Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült halszelet karfiolos lepénykékkel

Sült halszelet karfiolos lepénykékkel
Sült halszelet karfiolos lepénykékkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek halat, hogy változatos legyen, a köretre is figyelek.

hozzávalók / 4 adag

hal

lepény

Sütőzsiradék

lepény

ajánlat

A lepényt gazdagabbá lehet tenni sonkakockával, baconnel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeletet besózzuk, az 5 kanál lisztbe keverjük a fűszerpaprikát, megforgatjuk benne a halat, és az olajon kisütjük, törlőpapírral leitatjuk a felesleges olajat.
  2. A karfiolt megfőzzük, nem túl puhára. A borsót is pároljuk pár percet, ha mindkettő kész, a karfiolt villával összetörjük, hozzáadjuk a borsót, és langyosra hűtjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, 10 dkg reszelt sajtot és az 5 kanál lisztet. Összekeverjük, és az előzőleg felmelegített olajba kis halmokat teszünk, ellapítjuk, és szép aranybarnára sütjük, mikor megfordítottuk, a már megsült felére sajtot szórunk, ami ráolvad, míg sül a második oldal.
  4. Papírtörlőre szedjük, és a hallal tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás ponty, bundázott hal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588
hal 80 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 5 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
karfiol 1 közepes db
zöldborsó 15 dkg
sajt 15 dkg
tojás 1 db
bors 1 késhegynyi
finomliszt 5 púpozott ek
0 ízlés szerint