Sertésvér

Leírás

A sertésvért leggyakrabban a véreshurka készítéséhez használják fel, ugyanakkor a hagymával sült vér a disznótorok elmaradhatatlan ínyencsége. A sertésvér íze édeskés, ezért készítésekor nyugodtan használhatunk a szokásosnál kissé több fűszert, azonban a sózással nem árt vigyázni, mert a túl sok só elronthatja a vér ízét. A hagymával sült sertésvér készítésekor a vért előbb megfőzzük, és utána sütjük ki a hagymával. A megfőtt vért kockákra vágva akár le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra. A sült sertésvért sóval, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezhetjük. A véreshurka készítésénél a só, bors, majoranna, fokhagyma és a pirospaprika az alapfűszerek, de egyes helyeken szegfűszeget, gyömbért, sőt aszalt gyümölcsöket, illetve mazsolát is tesznek a hurkába.

Sertésvér
76
Kalória
18g
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
80g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sertésvér

fehérjetartalom

18 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

80 g

gramm sertésvér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

207 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

207 mg

szénhidrát

víz

80 g

vitaminok

5 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...