Sertésvér

Sertésvér

Leírás

A sertésvért leggyakrabban a véreshurka készítéséhez használják fel, ugyanakkor a hagymával sült vér a disznótorok elmaradhatatlan ínyencsége. A sertésvér íze édeskés, ezért készítésekor nyugodtan használhatunk a szokásosnál kissé több fűszert, azonban a sózással nem árt vigyázni, mert a túl sok só elronthatja a vér ízét. A hagymával sült sertésvér készítésekor a vért előbb megfőzzük, és utána sütjük ki a hagymával. A megfőtt vért kockákra vágva akár le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra. A sült sertésvért sóval, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezhetjük. A véreshurka készítésénél a só, bors, majoranna, fokhagyma és a pirospaprika az alapfűszerek, de egyes helyeken szegfűszeget, gyömbért, sőt aszalt gyümölcsöket, illetve mazsolát is tesznek a hurkába.

Mikor vegyem

Télen, disznóvágások idején. Kereskedelmi forgalomban ritkán kapható, így hasznos egy disznót vágó ismerős, akitől lehet szerezni.

hogyan tároljam

Azonnal használjuk fel.

5 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.