Sertésvér

Sertésvér

Leírás

A sertésvért leggyakrabban a véreshurka készítéséhez használják fel, ugyanakkor a hagymával sült vér a disznótorok elmaradhatatlan ínyencsége. A sertésvér íze édeskés, ezért készítésekor nyugodtan használhatunk a szokásosnál kissé több fűszert, azonban a sózással nem árt vigyázni, mert a túl sok só elronthatja a vér ízét. A hagymával sült sertésvér készítésekor a vért előbb megfőzzük, és utána sütjük ki a hagymával. A megfőtt vért kockákra vágva akár le is fagyaszthatjuk későbbi felhasználásra. A sült sertésvért sóval, borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezhetjük. A véreshurka készítésénél a só, bors, majoranna, fokhagyma és a pirospaprika az alapfűszerek, de egyes helyeken szegfűszeget, gyömbért, sőt aszalt gyümölcsöket, illetve mazsolát is tesznek a hurkába.

Mikor vegyem

Télen, disznóvágások idején. Kereskedelmi forgalomban ritkán kapható, így hasznos egy disznót vágó ismerős, akitől lehet szerezni.

hogyan tároljam

Azonnal használjuk fel.

100g Sertésvér

fehérjetartalom

18 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

80 g

gramm sertésvér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

207 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

207 mg

szénhidrát

víz

80 g

vitaminok

5 találat

Címlapról ajánljuk