Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült barackpuding 1905-ből

Sült barackpuding 1905-ből
Sült barackpuding 1905-ből
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a "pudding"-recept Kugler Géza Nagy házi cukrászat című könyvéből való. Ugyan a mennyiségeket ötödöltem, de az utasításokat betartva készítettem, és nagyon finom lett. Bővebben itt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizslisztet egy lábosban 1-2 deci vízzel elkeverjük, majd megvárjuk, hogy leülepedjék, s ekkor leöntjük róla a víz nagyját.
  2. Hozzáöntjük a tejet, megsózzuk, és lassú tűzön sűrű péppé főzzük, félretesszük.
  3. A vajat egy tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját a rizslisztes pépet.
  4. A barackot megpucoljuk és feldaraboljuk apróra, ezt is a keverékhez adjuk.
  5. Végül felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a masszába forgatjuk. Szilikonos sütőformában 1,5-2 órát sütjük max. 180 fokon.
  6. Tűpróbát végzünk. Amikor készre sült, már száraznak tűnik, de az állaga még remegős. Óvatosan egy tányérra fordítjuk, és azon melegében elfogyasztjuk, mert félő, hogyha hagyjuk hűlni, összetöpped kissé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 008
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos sült puding, sült barackos puding

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kattyalina
kattyalina Wed, 2015-08-26 16:26

kedves Miss lemon, a 1,5-2 óra sütés feltétlenül kell? csak nagyon meglepődtem mikor olvastam, túl soknak érzem..

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2015-08-26 19:42

Kedves Kattyalina,
az eredeti recept csak 1-1,5 órát írt, de nálam annyi idő alatt nem sült meg. Nézegesd hústűvel, lehet, hogy a te sütőt jobban dolgozik ilyen alacsonyabb hőfokon:)
Jó sütést, remélem, ízleni fog!:)
Kata

Filamér
Filamér Sun, 2014-07-27 21:20

Soha nem gondoltam volna, hogy a XX. század elején a rizsliszt az átlag polgári háztartásban előforduló alapanyag volt. MIndig tanulok valamit :-)

165
rizsliszt 2.5 dkg
cukor 2 dkg
vaj 2.5 dkg
tojás 2 db
őszibarack 3 közepes db
tej 0.5 dl
1 csipet