Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes sült puding

Citromkrémes sült puding
Citromkrémes sült puding
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az édességnek az elkészítése sokkal könnyebb volt, mint magyar elnevezést adni neki. Az  angol neve nagyon találó és kifejező: self-saucing pudding. Gyakorlatilag egy olyan édességről van szó, amelynek a felső része piskótaszerű sütemény, az alja citromos krém, és a kettő egyben készül.
Egyszerű, de nagyszerű, sokszor fog még nálunk készülni az biztos, akár karácsonyi desszert is lehet belőle.
Eredetileg Good Food recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A vajat és a porcukrot a citromhéjjal együtt keverjük krémesre.
  3. Adjuk hozzá a citromlevet, a tojássárgákat, a lisztet,a tejet és keverjük simára.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan keverjük hozzá a tésztához.
  5. Egy nagyobb, kivajazott sütőformába vagy szufléformákba öntjük, amit forró vízzel félig teli tepsibe állítunk.
  6. Így tesszük a sütőbe, és 40-50 percen át sütjük, amíg a teteje világosbarnára pirul, alul pedig marad egy krémes állagú, citromos mártás.
  7. Melegen tálaljuk porcukorral megszórva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 703
elküldve: 5
receptkönyvben: 378
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

judit23
judit23 Tue, 2015-01-13 19:02

Engem is a Sütimester inspirál, hogy kipróbáljam ezt a receptet. Lehet hamarosan sor is kerül rá:)

sztike
sztike Mon, 2015-01-12 20:38

Kedves Vesta!
Réges régen elmentettem már ezt a receptet, de csak ma este jött el az ideje, hogy hirtelen ötlettől (és a Sütimester aktuális epizódjától) vezérelve elkészítsem ezt a citromos csodát. Kicsit aggódtam is, hogy jól fog-e sikerülni, mert még sosem sütöttem ilyet, de a végeredmény fantasztikus lett! Biztos, hogy el fogom még készíteni sokszor, mert nagyon szeretjük a citromos sütiket. :)

banalt
csakegygourmet / banalt Fri, 2013-04-12 18:12

Elkészítettem és nagyon jó lett.Talán egy kicsit tovább bent hagytam ,vagy nagyon meleg sütőbe dugtam és meglepetésemre az intelligens krémes jellemző 3 rétegre bukkantam. ;)
Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-02 17:17

Ajjaj! A Pavlovi reflexem már be is indult! Gratula!

424
vaj 50 g
porcukor 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 100 ml
tojás 3 db
finomliszt 50 g
tej 250 ml