r
Nosalty Logó

Sült almás brownie

Évi néni
Sült almás brownie
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

369
Kalória
6.4g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
59.1g
Víz
103.2g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    470 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    709.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 4431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A mandulát durvára vágjuk.
  3. Egy kanál vajon a mandulát megpirítjuk, majd amikor színt kezd kapni, hozzáadjuk az almakockákat, a fahéjat és a két csomag vaníliás cukrot, és aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a mazsolát 1 dl felforrósított almalébe áztatjuk.
  5. A vajat és a csokoládét mikróban felolvasztjuk, robotgéppel elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, és végül fellazítjuk a tojásokkal.
  6. Sütőpapírral kibélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük az almás mandulával elkevert mazsolát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére öntjük a tésztát.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Férjem kérte, hogy az általa talált receptet készítsem el neki, mert már az olvasása közben megkívánta. Nagyon jó ötlet volt.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...