r
Nosalty Logó

Brownie Amerikából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie Amerikából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. A cukrot a tojásokkal kihabosítjuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd hozzácsurgatjuk a vajas csokis részt.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és ezt is hozzákeverjük a masszához. Fontos, hogy picit le kell keverni, tehát ne arra törekedjünk, hogy egy piskóta állagú tésztát kapjuk. Tömörnek kell lennie.
  4. 180°C-os sütőben, 20×30-as méretű, kipapírozott formában 25-35 percig sütjük. Akkor jó, ha még egy picit nyersnek érezzük, tehát éppen, hogy megsült, hiszen a sütőből kivéve, a levegőn nyeri el végleges állagát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6836
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Amerikából kaptam egy rokonomtól. Sok receptet kipróbáltam már, hogy megtaláljam a tökéletes brownie-t. Hát ha nem is ez az, eléggé közel áll hozzá. Elég csokis és elég szaftos, hogy tökéletes legyen. Egyébként tökéletes recept ahhoz, hogy hogyan használjuk fel a megmaradt mikulás-nyuszi csokikat. Én tejcsokiból csináltam, soknak tűnhet a 250 g cukor, de ne felejtsük el, hogy ez egy nagyon édes sütemény (a cukor mennyisége nyugodtan csökkenthető).

Címlapról ajánljuk

További cikkek